Åhman: Olisi tyhmää tavoitella muuta kuin voittoa

PS Kemi matkustaa torstaiksi jälleen pääkaupunkiin ja kohtaa illan Veikkausliigan koitoksessa HIFK:n. Kuuden pisteen otteluksi luonnehditun pelin ennakkoasetelmat ovat selvät.

Vierasvoitolla PS Kemi venyttäisi eron sarjataulukossa karsijan paikalla olevaan kotijoukkueeseen jälleen yhdeksään pisteeseen, jonka kiinnikurominen loppukaudesta olisi liki mahdoton tehtävä. HIFK taas voittaessaan kutistaisi eron PS Kemiin kolmeen pisteeseen ja karsintapaikan välttäminen olisi edelleen mahdollista. Toisaalta HIFK tarvitsee lisäpisteitä, jotta kuuden pisteen päässä heidän takanaan putoajan paikalla oleva JJK ei pääsisi enää kintereille. Torstain jälkeen sarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

– Isot on panokset, tiedostaa myös PS Kemin luotsi Jari Åhman. PS Kemi ei kuitenkaan edelleenkään juuri taakse vilkuile, vaan katse on tiukasti sarjataulukossa edellä olevien joukkueiden selässä.
– Inter on kolme ja VPS sekä RoPS neljä pinnaa meitä edellä. Kyllä me edelleen haluamme ohittaa heidät loppukauden aikana, Åhman paaluttaa.

Tällä kaudella PS Kemi on hallinnut joukkueiden välisiä aiempia kohtaamisia. Kauden ensimmäisessä ottelussa huhtikuun alussa Rovaniemellä joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin ja kesäkuussa Helsingissä PS Kemi oli parempi maalein 0-2.
– Näistä lähtökohdista olisi tyhmää tavoitella muuta kuin voittoa, Åhman painottaa, mutta myöntää, että tasapelikin olisi joukkueelle kelpo tulos.

PS Kemin pelaajatilanne ei ole aivan paras mahdollinen, sillä Abdoulie Mansally ja kapteeni Lassi Nurmos ovat pelikiellossa. HIFK:lla ei ole pelikieltoja ja sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Kim Raimi sekä Pauli Kuusijärvi.

PS Kemin pelisuunnitelma on Åhmanin mukaan selkeä ja mies odottaa, että HIFK tulee päälle kuin yleinen syyttäjä hirveällä draivilla.
– Ei pidä unohtaa, että HIFK on erittäin kokenut ja hyvä joukkue. Edellisen VPS-voiton jälkeen heillä on varmasti myös hyvä fiilis päällä.

Åhmanin mukaan maajoukkuetauon aikana joukkueen sisällä on vallinnut todella hyvä henki ja kaikki pelaajat ovat sitoutuneet tekemään kaikkensa seuran menestyksen eteen.
– Paljon on toki juteltu, mutta sitoutuminen ei ole ongelma, kaikille on selvää mihin pyrimme. Tauon aikana on tehty yhdessä erilaisia juttuja ja pelaajat odottavat innolla torstain peliä.

Myöskään ottelun panoksellisuus ei Åhmania ja hänen joukkojaan huoleta.
– Otteluissa pitääkin olla panosta. Tietty paineensieto kuuluu asiaan ja ammattilaisten pitää osata käsitellä paineet oikealla tavalla, mies napauttaa.

HIFK-PS Kemi torstaina 12.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla.

TAKAISIN