Åhman SJK-kotiottelun alla: Meillä on hirveä usko omaan tekemiseen

PS Kemi lähtee lauantaina tavoittelemaan toista kertaa tälle kaudelle SJK:n päänahkaa. Kauden avausottelussa Seinäjoella punapaidat pelasivat tasapainoisen ottelun voittaen monien yllätykseksi nimivahvan seinäjokelaisrykmentin 0-1 kapteeni Julian Guevaran maalilla.

Avausottelun jälkeen molemmat joukkueet vaelsivat tuloksellisesti pitkään varjojen mailla, mutta viime kierrokset ovat antaneet molemmille osviittaa paremmasta. SJK antoi toukokuussa potkut kolmen vuoden sopimuksesta huolimatta Tommi Kautoselle ja pestasi tilalle Alexei Eremenko seniorin, jonka alaisuudessa joukkue otti viime kierroksella ensimmäisen voittonsa kun TPS kaatui muhkein 4-0 -lukemin. Eremenkon valmennuskaudella SJK on lisäksi pelannut 1-1 -tasapelit IFK Mariehamnin ja VPS:n kanssa sekä hävinnyt 4-0 HJK:lle.

PS Kemi puolestaan taipui tiistain kierroksella FC Interille Turussa 1-0, mutta pelasi sitä edellisillä kierroksilla tuloksellisestikin hyvin voittaen KuPS:n ensimmäistä kertaa liigataipaleellaan ja pelaten maalittoman tasapelin FC Lahden kanssa.
– Jatkamme sitä peliä, mitä olemme viime otteluissa esittäneet. Meillä on hirveä luotto omaan tekemiseen, joka on alkanut kääntyä oikeaan suuntaan. Myös treeneissä otteet ovat näyttäneet tosi hyviltä, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman alleviivaa.

PS Kemi hakee uskoa menestykseen lauantaiksi myös alkukaudesta voitetusta SJK-ottelusta. Vaikka kotijoukkueellakin oli ottelunsa omat loistopaikkansa ja maalivahti Oskari Forsman joutui esittämään pari huipputorjuntaa, se kertoi kuitenkin jalkapallokansalle sen, että PS Kemi kykenee parhaimmillaan voittamaan minkä tahansa joukkueen liigassa. Myös KuPS -voitto kertoo samaa. Lisäpisteet ovat monessa ottelussa jääneet hyvin pienistä seikoista kiinni. Jos parikin lukuisista tolppalaukauksista olisi sujahtanut sisään, olisi sarjatilanne kemiläisten osalta hyvinkin toisenlainen.
– Myös perjantain valmistavat treenit menivät hyvin. Kaikesta tekemisestä huokui luottavainen rauhallisuus. Olemme nyt päässeet treenaamaan Sauvosaaressa ja se tuo osaltaan positiivisuutta joukkueen tekemiseen, Åhman kertoo.

SJK:n vaarallisuutta ja ennakkosuosikin asemaa tämä ei kuitenkaan muuta. SJK:lla on lukuisista loukkaantumisista huolimatta tasokas materiaali ja jos joukkue saa kuvionsa rullaamaan, joukkuetta on vaikea pysäyttää. Viime kierroksen runsasmaalinen voitto antaa joukkueelle taatusti myös lisää itseluottamusta. Myös sairaslista on lyhenemään päin. Pitkään poissaollut ex-kemiläinen Billy Ions palasi jo TPS-voitossa kentälle pitkän sairasloman jälkeen. Lisää pelaajia on mahdollisesti tulossa takaisin sairastuvalta jo lauantaiksi.

TPS-ottelussa SJK:n pelaajista iskussa olivat kaksi maalia tehnyt Emile Tendeng, joka on heräilemässä ruususen unestaan uudessa seurassaan, sekä maalin mieheen tehneet Johannes Laaksonen ja Aristotete Mboma.
– SJK:lla on edelleen kovat tavoitteet, joukkue tähtää yhä jopa mitalitaisteluun. Tiistain TPS voitto antaa heille varmasti lisäbuustia myös lauantain peliin. Ja ainahan se on kivempi lähteä seuraavaan otteluun voitto alla, Åhman arvioi.

SJK on vastustajana sopinut PS Kemille kohtuullisen hyvin. Seitsemästä kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet kolme ja kertaalleen on päädytty pistejakoon. Maalisuhde on PS Kemin eduksi 11-9. Kotonaan PS Kemi on hävinnyt SJK:lle vain kerran. Tämä tapahtui lokakuussa 2016. Viime kaudella PS Kemi voitti SJK:n huhtikuussa Karihaarassa 3-1 ja lokakuussa joukkueet pelasivat Sauvosaaressa 3-3 –tasapelin.
– Tällä kaudella olemme edelleen tehneet enemmän maaleja kuin SJK ja lähdemme siitä, että myös lauantaina teemme enemmän maaleja kuin SJK, Åhman paaluttaa.

Lisäksi PS Kemiä FC Inter -ottelussa riepotelleen flunssa-aallon pahin terä on taitettu ja viimeisetkin potilaat palasivat perjantaina treeneihin.
– Pientä loukkaantumista on ollut, mutta saamme lauantaiksi varmasti iskukykyisen ryhmän kentälle, kauden ensimmäistä kotivoittoa himoava Åhman painottaa.

PS Kemi – SJK Sauvosaaren takakentällä la 16.6. klo 18.30.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset

07.04.2018 SJK – PS Kemi 0-1
15.10.2017 PS Kemi – SJK 3-3
26.06.2017 SJK – PS Kemi 1-0
22.04.2017 PS Kemi – SJK 3-1

01.10.2016 PS Kemi – SJK 1-3
08.06.2016 SJK – PS Kemi 1-0
09.04.2016 PS Kemi – SJK 3-0

TAKAISIN