Åhman: Tasapeli tyydyttää tuon peliesityksen jälkeen

PS Kemi ja Ilves Tampereelta eivät saaneet keskiviikon liigakoitoksessa maaleja aikaan ja päätyivät pistejakoon, joka tyydytti molempia valmentajia.
– Tasapeli tuolla heikohkolla pelillä tyydyttää, vaikka kotona aina haetaan voittoa, kotijoukkueen käskyttäjä Jari Åhman totesi.
– Osin voi olla tyytyväinen, onhan tämä ensimmäinen piste pohjoisesta minun valmentajakaudellani. Yleensä täältä ei ole matkaeväitä saatu, Ilveksen vastuuvalmentaja Jarkko Wiss tuumasi.
– Peliesityksemme oli melko hyvä, olisimme voineet maalejakin tehdä, jos ratkaisevat syötöt olisivat olleet vähän parempia. Viimeisellä kolmanneksella olimme tehottomia. Aikainen maali jäi puuttumaan. Yleensä pohjoisessa 20 ekaa minuuttia ovat selviytystaistelua, nyt hallitsimme alkua, Wiss jatkoi.

Jari Åhman puolestaan oli varsin pettynyt omiensa alkuun.
– Ensimmäisellä puolituntisella emme saaneet yhtään kontrolloitua, rauhallista hyökkäystä aikaan. Pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli aivan hirveästi.
Ottelun alku oli todellakin keltapaitaisen vierasjoukkueen yhtä tilannetta lukuunottamatta. Sergei Mosnikov syötti Rasmus Karjalaisen 6. peliminuutilla laukaisupaikkaan, mutta ”Rassen” veto suuntaui päin Ilves-veskari Mika Hilanderia. Se oli myös koko jakson paras maalipaikka.

Ihan alkuminuuteilla Ilveksen tehomies Tuco sai kaksi puolittaista paikkaa, mutta kotijoukkueen puolustus kesti. Avausjakson lopulla PS Kemi sai kaksi vetopaikkaa. 36. minuutilla Julian Guevaran veto lipsahti hiukan yli ja pari minuuttia myöhemmin Momodou Ceesay ajautui hänelle petatussa paikassa liian pieneen kulmaan ja veto painui selvästi ohi.

PS Kemin peli oli pääosin väsynyttä ja virheiden sävyttämää, eivätkä syötöt tahtoneet löytää tietään perille. Toki se oli myös Ilveksen hyvyyttä. Joukkue oli jatkuvasti kiinni pallollisessa pelaajassa ja tukki aktiivisella liikkeellä syöttösuunnat. Pelitapana se on voimia kuluttava ja PS Kemi sai jakson loppupuolen paikkansa osin sen vuoksi.

Toisen jakson alussa Oskari Forsman piti PS Kemin pelissä mukana kahdella huipputorjunnalla. Mies esti Lauri Ala-Myllymäen maalintekoaikeet 47. ja 53. peliminuuteilla. PS Kemin toisen jakson paras tekopaikka tuli Rasmus Karjalaiselle, joka 65. minuutilla ampui avopaikasta yli maalin. Viime aikoina mies ei ole moisia paikkoja tavannut hukata. 77. minuutilla puolestaan Sergei Mosnikov epäonnistui avopaikassa.

PS Kemin tuorein hankinta Kevin Tano teki ensiesiintymisensä pelattuaan toisen jakson piikissä.
– Paljon hyviä elementtejä ja uskon, että kun hän pääsee pelikaverien kanssa samalle aaltopituudelle, hänestä on paljon iloa. Täytyy muistaa että hän oli nyt tiukassa puristuksessa, varsinkin Baba Mensahin kanssa, Åhman arvioi.

Ottelu oli PS Kemille kolmas perättäinen tappioton ottelu ja Ilvekselle peräti seitsemäs pistepussiin täydennystä tuonut perättäinen ottelu. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot:

PS Kemi: Oskari Forsman, Matias Ojala, Juuso Laitinen, Aubrey David, Abdoulie Mansally, Rasmus Karjalainen (79. Justus Lehto), Marek Kaljumäe, Julian Guevara, Albion Ademi, Sergei Mosnikov (87. Omar Jama), Momodou Ceesay (46. Kevin Tano).

Ilves: Mika Hilander, Teemu Penninkangas, Baba Mensah, Tatu Miettunen, Felipe Aspegren, Thomas Agyiri (81. Jaakko Juuti), Reuben Ayarna, Iiro Järvinen, Tuure Siira, Lauri Ala-Myllymäki (71. Emile Tendeng), Tuco (71. Eero Tamminen).

Varoitukset:

PS Kemi: 22. Sergei Mosnikov.
Ilves: 32. Felipe Aspegren.

TAKAISIN