Åhman: Voittamisen kulttuuri kateissa

PS Kemin pelit jalkapallon Suomen cupissa ovat tältä kaudelta ohi. Alkulohkon viimeinen ottelu sujui tuloksellisesti yhtä alavireisesti kuin aiemmatkin ottelut voittoisaa RoPS-peliä lukuunottamatta. Ykkösen AC Oulu ei hätkähtänyt PS Kemin avausmaalista, vaan kiri rinnalle ja ohi toisella jaksolla.
Loppulukemat kirjattiin 1-2 (1-0) ja se tiesi AC Oululle jatkopaikkaa cupissa, kun RoPS hävisi samaan aikaan puhtaalla pelillä lohkon voittaneelle KuPS:lle 2-0. Tappion myötä PS Kemi suistui lohkon toiseksi viimeiseksi, kun AC Kajaani kukisti kotonaan MuSa:n 2-0.
-Tämä on meidän taso, millä me tällä hetkellä pelataan. Voittamisen kulttuuri on kateissa, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman synkisteli pelin jälkeen.
– Muutama uusi pelaajasopimus on kuitenkin syntymässä. Tulossa on pari-kolme Veikkausliigassa meritoitunutta pelaajaa. Sellaisia tarvitaan, jos haluamme pelata Veikkausliigaa myös kaudella 2019, Ähman tunnusti.

Ottelu alkoi PS Kemin osalta lupauksia herättävän pirteästi ja jo alkuminuteilla Keaton Isaksson oli pyrkimässä pahantekoon, mutta pusku suuntautui hiven ohi ACO-maalin ylänurkan. Pian myös oululaiset saivat rytmistä kiinni ja peli aaltoili päästä päähän.
ACO oli lähellä avausosumaa 30. minuutilla, kun kärkimies Alvaredo Morin pääsi pyssyttämään turhan vapaasti pilkun kohdalta, mutta Oskari Forsman venyi huipputorjuntaan.
41. minuutilla PS Kemin Kristian Heinolainen riisti pallon AC Oulun Aleksi Gullstenilta ja nakkasi namusyötön ylös Kevin Tanolle, joka pääsi nokikkain ACO-vahti Tommi Lindholmin kanssa. Lindholm torjui Tanon ensimmäisen vedon, mutta hollantilainen iski reboundin vuorenvarmasti maaliin ja tilanne näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä.

PS Kemi aloitti myös toisen jakson hyvin ja paine pysyi ACO-päädyssä ensimmäisen vartin, jonka aikana PS Kemillä oli useita paikkoja siirtyä kahden maalin johtoon, useimmat niistä hanakasti laukaisupaikkoihin hakeutuneella Hakeem Araballa. Yksi Araban vedoista oli todella komea, mutta yhtä komea oli Lindholmin venytys juuri ja juuri yläriman alle tulleeseen lujaan vetoon.
Ja kun et itse tee – kuten sanonta kuuluu – niin vastustaja rankaisee. 70. minuutilla Morin oli unohdettu yksin PS Kemin maalinedustalle, eikä mies ujostellut iskeä tasoitusta. Oivallisen syötön Morin sai loukkaantuneen Gullstenin tilalle tulleelta Topi Järveltä.
– Tasoituksen jälkeen pelimme näytti ihan toisenlaiselta kuin jaksojen alussa, Åhman hämmästeli virkeän peli-ilmeen katoamista.

AC Oululla oli paikkoja tasoitukseen jo ennen Morinin onnistumista. Ja maalin jälkeen oululaisten vyörytys jatkoi. Morinilla oli toinenkin loistopaikka. Meksikolaiskärjen kuti ohitti jo Oskari Forsmanin, mutta kemiläispuolustus pystyi estämään osuman syntymisen maaliviivalta.
Loppulukemat syntyivät 82. minuutilla. ACO:n Toni Tahvanainen eteni määrätietoisesti oikeaa laitaa pitkin, leikkasi kohti maalia ja veti voimalla pallon PS Kemin maalin takanurkkaan. Vaikka kulma oli pienehkö, kudissa oli niin paljon ruutia, ettei Forsmanilla ollut saumaa torjuntaan.
– Ei AC Oululla montaa paikkaa loppujen lopuksi ollut, mutta he raapivat tarvittavat maalit. Kunnia siitä heille, Åhman summasi. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot:

PS Kemi: Oskari Forsman, Kristian Heinolainen, Niko-Petteri Kuukasjärvi, Marek Kaljumäe, Jacob Esposito, Kevin Tano, Julian Guevara, Adam Vidjeskog, Justus Lehto (59. Ville Moilanen), Keaton Isaksson (70. Maksim Lipin), Hakeem Araba.
AC Oulu: Tommi Lindholm, Samuli Leppälä, David Ramadingaye, Niilo Hautala, Ilari Koljonen (67. Toivo Xiong), Jair, Aleksi Lappalainen, Josue Soto (78. Hannes Seikkala), Aleksi Gullsten (43. Topi Järvi), Toni Tahvanainen, Alvarado Morin.

TAKAISIN