HIFK onnistui maalipaikoissaan, PS Kemi ei

Helsingin IFK tyrmäsi PS Kemin nopeasti joukkueiden kauden kolmannessa kohtaamisessa Helsingissä. Roosa-paidoissa pelannut HIFK karkasi vain kuudessa minuutissa kahden maalin johtoon. Ja vain varttitunti myöhemmin numerot olivat kotijoukkueelle jo 3-0, jolloin kemiläisten vuori oli jo kasvanut todella vaikeaksi ylittää. Kun toista jaksoa oli pelattu vain puolitoista minuuttia HIFK:n Aleksi Ristola iski loppulukemat ja käytännössä ottelu oli taputeltu.

HIFK:n hurjaa alkurynnistystä osattiin odottaa, mutta tuskin monikaan näin tuloksekasta. 1-0 maalin lirutti 5. minuutilla tolpan juuresta sisään Juho Mäkelä maalinedustalta kulmapotkutilanteessa. ”Kirurgin” osuma oli todellinen tahtomaali. Ja vain minuutti myöhemmin Aleksi Ristola rynni läpi repaleisen kemiläispuolustuksen ja ohitti vedollaan myös PS Kemin maalissa pelanneen Mikko Vilmusen, joka koki kauden ensimmäisen tappion kentällä ollessaan.

Maalien jälkeen PS Kemi laittoi kaikkensa peliin ja tilanteitakin syntyi. 9. minuutilla Aleksi Gullsten pääsi puskemaan vapaasti Rasmus Karjalaisen keskityksestä, mutta pallo meni yli HIFK-maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin Kevin Tano oli laukaisupaikassa, mutta veto suuntautui ohi maalin. Ja taas kaksi minuuttia myöhemmin, Rasmus Karjalaisen antaman kulmapotkun jälkeen peliväline pyöri HIFK:n maalinedustalla, mutta Kevin Tanon laukaus osui vain tolppaan.

Tämän jälkeen astui voimaan jälleen sanonta, jos et itse paikoistasi tee, niin vastustaja iskee. HIFK:n kolmannen maalin puski Juho Mäkelä kulmapotkusta 22. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Eduar Zea pääsi puskemaan Rasmus Karjalaisen mainiosta kulmapotkusta, mutta ohi sujahti jälleen. Avausjaksolla oli vielä tämän jälkeen tilanne, josta pallo olisi voitu viedä pilkulle, mutta Xhevdet Gelan Kevin Tanon kaatoa ei tuomari katsonut rangaistuspotkun arvoiseksi.

Tilanteiden valossa avauspuolikas olisi voínut päättyä 3-3, mutta HIFK oli paikoissaan paljon terävämpi, osin onnekkaampikin, mutta onnikin pitää ansaita. Sen HIFK teki hurmoshengessään.
Toisella jaksolla PS Kemin tilanteet olivat vähissä. Yhden pilkun PS Kemi olisi voinut saada. 56. minuutilla HIFK:n Tuomas Aho astui omalla rangaistusalueellaan Justus Lehdon jalan päälle kaataen kemiläisen, mutta tätäkään tilannetta ei vihelletty.

Liki mahdottomaksi PS Kemin muutenkin vaatimaton takaa-ajo muodostui, kun Edwin Salazar otti toisen keltaisen kortin 78. minuutilla oltuaan kentällä vain 14 minuuttia. PS Kemin jakson parhaaksi paikaksi jäi Sergei Mosnikovin komea vapariveto 22. metristä 87. minuutilla. Ylänurkkaan suuntautuneen vedon pystyi kuitenkin HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson torjumaan kulmaksi.
– Tiedettiin ottelun panokset ja tiedettiin, että tämä on kauden tärkein ottelu, mutta siitä tulikin katastrofi. Lopputulos on järkyttävä. Loppupeleihin meidän on saatava aikaan hemmetinmoinen parannus, sanaili suunnattoman pettynyt PS Kemin laitapakki Matias Ojala ottelun jälkeen IS-TV:n haastattelussa. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot
HIFK: Carljohan Erikson, Esa Terävä, Tuomas Aho (59. Jani Bäckman), A Lody, Tommi Vesala, Fredrik Lassas, Jukka Halme, Xhevdet Gela, Aleksi Ristola, Juho Mäkelä (66. Mikael Forssell), Pekka Sihvola (81. Nnaemeka Anyamele)
PS Kemi: Mikko Vilmunen, Aubreu David (64. Edwin Salazar), Eduar Zea, Juuso Laitinen, Matias Ojala, Sergei Mosnikov, Aleksi Gullsten, Julian Guevara, Omar Jama, Rasmus Karjalainen (38. Justus Lehto), Kevin Tano.

Varoitukset:
HIFK: 73. Jukka Halme.
PS Kemi: 35. Julian Guevara, 70. ja 78. Edwin Salazar, poistettiin kentältä, 78. Eduar Zea.

TAKAISIN