Hollantilainen Kevin Tano PS Kemin hyökkäykseen

Veikkausliigassa pelaava PS Kemi on vahvistanut hyökkäyspäätään hankkimalla riveihinsä hollantilaisen Kevin Tanon. PS Kemi solmi perjantaina 24-vuotiaan Tanon kanssa loppukauden ja ensi vuoden kattavan sopimuksen.

Tanon mielipaikka on oikea laitahyökkääjä, mutta mies pystyy pelaamaan kärkiosaston muillakin pelipaikoilla. 189-senttinen Tano on syntynyt Amsterdamissa tammikuussa 1992 ja aloittanut uransa FC Volendamin juniorijoukkueissa.

Urallaan hän on edustanut myös hollantilaisia pääsarjan ADO Den Haagia, kakkosliigan FC Dordrechtiä ja Belgian pääsarjan Royal Antwerpiä. Kemiin hän siirtyy Itävallan kakkosliigan kärkiseura SV Hornista. Sitä ennen hän edusti kaksi kautta Israelin kakkosliigan Maccabi Herzliyaa.

PS Kemin valmentaja Jari Åhman on tyytyväinen uuteen pelaajaansa.
– Isokokoinen, voimakas hyvän luokan hyökkääjä ja erittäin nopea. Harjoituksissa hän on näyttänyt olevansa hyvä varsinkin yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Torstaina Kemiin saapunut Tano vakuutti Åhmanin ja muun PS Kemin seurajohdon nopeasti.
– Erittäin urheilullinen ja jäntevä kaveri. Olemme testanneet hänen pallollista osaamistaan ja otteet olivat teräviä myös joukkueharjoituksissa. Tietysti hänen osaamistaan on tarkasteltu myös videoilta. Hollantilaisena hän on myös saanut hyvän jalkapalloilijan peruskoulutuksen, Åhman muistuttaa.

Vielä ei ole täyttä varmuutta, saadaanko Tanolle pelilupa sunnuntain VPS-vierasotteluun, mutta Åhmanin mukaan asia yritetään hoitaa kuntoon. (Juhani Hiltunen)

TAKAISIN