Iiro Vanha siirtyy Torniosta PS Kemiin

23-vuotias TP-47:n keskikenttäpelaaja Iiro Vanha liittyy PS Kemin liigamiehistöön 1+1 -vuotisella sopimuksella. Vanha on aiemmin edustanut koko uransa torniolaisseuraa lukuunottamatta armeijavuottaan 2015, jolloin hän pelasi Kakkosta FC Santa Clausin riveissä.
Vanha on pelannut Kakkosessa 50 ottelua ja tehnyt niissä kahdeksan maalia. Vanha on pelannut myös futsal-liigaa FC Kemissä ja Suomen maajoukkueessa. Nyt futsalkentät jäävät ainakin toistaiseksi kokonaan.
– Haluan keskittyä täysin jalkapalloilijan uraani, Vanha perustelee.

Vanha on ollut jo tämän viikon mukana PS Kemin harjoitusvahvuudessa.
– Hyvä meno on ollut, paljon nuoria jätkiä ja hyvää tekemistä, Vanha kuvailee tuntemuksiaan.
Nuorukainen odottaa, että hän kehittyy jalkapalloilijana edelleen, eikä ujostele kauden tavoitteiden suhteen.
– Pelipaikkaa lähden hakemaan, se on selvä, viime vuosina enemmän alemman keskikenttäpelaajan roolissa pelannut Vanha painottaa.
177-senttinen ja 72-kiloinen Vanha pitää vahvimpina ominaisuuksinaan pelin lukemista ja syöttöpeliä.
– Iiro on taitava, nimenomaan pallovarma pelaaja. Toivottavasti saadaan paperit kuntoon sunnuntain KuPS-peliin, jotta päästään näkemään myös Iiron pelitilannekovuus ja -nopeus, arvioi PS Kemin valmentaja Jari Åhman tulokastaan.

PS Kemi on tehnyt vuoden sopimuksen myös 23-vuotiaan australialaispuolustaja Jacob Espositon kanssa. Kaksivuotinen sopimus sisältää helmikuun loppuun asti kestävän koeajan. (Juhani Hiltunen)

TAKAISIN