Influenssa-aalto taittoi PS Kemin otteista parhaan terän

PS Kemi ei onnistunut jatkamaan pisteputkeaan FC Interin vieraana, vaan isännät ottivat 1-0 -voiton hyväkuntoisella Veritas Stadionin nurmella. Ottelun ratkaisi turkulaisille 37. minuutilla aiemminkin PS Kemiä kurittanut Timo Furuholm, joka sai pallon hieman onnekkaasti PS Kemin boksissa ja pääsi ohittamaan Oskari Forsmanin maanuoliaisella. Tilanteessa Interin Benjamin Källman oli pääsemässä läpi, mutta Kevin Mombilo liukui pallon Källmanin jaloista sinänsä taidokkaasti, mutta peliväline poukkusi vapaana olleelle Furuholmille, joka ei antanut punanutuille armoa, vaan pöllyytti maaliverkkoa.

PS Kemi oli pelissä hyvin mukana ja hallitsi palloa selvästi kotijoukkuetta enemmän. Ensimmäisellä jaksolla vieraat pääsivät maalipaikoillekin muutamaan otteeseen, mutta toisella jaksolla hintsummin viimeisen kymmenen minuutin kirivaihdetta lukuunottamatta. Loppuhetkien paine ei kuitenkaan riittänyt tasoituksen aikaansaamiseen.
Toisaalta PS Kemin pallonhallinta oli pitkälti näennäistä, eikä joukkue päässyt murtautumaan Interin puolustuksen sisään kuin muutamaan otteeseen ja kunnon maalipaikat olivat harvassa.
– Tiesimme, että Inter tulee meitä vastaan puolustus edellä. Ja tiivistähän siellä oli, heidän puolustustaan oli hankala murtaa. Varsinkin keskeltä oli tosi vaikea päästä läpi. Ja ne kerrat kun se oli onnistua, tilanteet valuivat huolimattomiin syöttöihin, PS Kemin pääkäskyttäjä Jari Åhman arvioi.
Åhmanin mukaan pallonhallinta olikin PS Kemille yksi ottelun teemoista.
– Se ei vaan riittänyt, vaikka otimme muutaman askeleen eteenpäin. Toisaalta, pelissä oli tappiosta huolimatta paljon hyvää, joka antaa hyvät lähtökohdat seuraavaan otteluun.

Ottelun ensimmäinen tekopaikka osui 15. minuutin kohdalla Mombilolle, jonka vasemmalta laidalta lähtenyt veto oli yllättää Henrik Moisanderin, mutta pallo osui vain ylärimaan. Avausjaksolla PS Kemi laukoi kaikkiaan neljä kertaa maalia kohti, muun muassa Kevin Tano pääsi laukaisemaan kahteen otteeseen, mutta ruuti oli märkää.
Toki sinimustillakin oli lisäpaikkoja. Paras niistä osui Mikko Kuninkaalle, joka laukoi komeasti 26. minuutilla, mutta miehen harmiksi pallo sujahti niukasti yläkulman ohi. Avausjaksolla Oskari Forsman joutunut kertaakaan torjuntatehtäviin, mutta toisessa päässä Henrik Moisanderille kertyi neljä torjuntaa.
PS Kemin paras paikka toisella pelipuolikkaalla syntyi 86. minuutilla Jacob Espositon keskityksestä. Juho Mäkelä pääsi puskemaan, mutta Inter-puolustaja pystyi sen verran häiritsemään, ettei ”Kirurgi” saanut palloon puhdasta osumaa ja sen myötä tarkkuus ja voima jäivät puuttumaan.

PS Kemin mahdollisuuksia heikensi joukkueeseen iskenyt influenssa-aalto, jonka vuoksi Aliyu Abubakar ja Justus Lehto olivat sivussa kokoonpanossa.
– Kaikkiaan kymmenkunta pelaajaa oli jonkinasteissa flunssassa, joka vaikutti myös ottelussa tehtyihin vaihtoihin. Vaikka peli oli sinänsä ihan hyvä, niin näkynyt terävyyden puute johtui osittain tästä, Åhman mainitsi.
Lisäksi Henrik Ölander oli poissa henkilökohtaisista syistä, mutta on mukana jo seuraavassa koitoksessa.

Voitto oli Interille ensimmäinen toinen perättäinen yli kahteen vuoteen. Samalla se oli joukkueen kolmas perättäinen tappioton ottelu. Inter onnistui voittamaan PS Kemin nyt jo kolmannen kerran perättäin, vaikka kemiläisten esitys oli huomattavasti miehekkäämpi kuin huhtikuussa Rovaniemellä. Lisäksi Inter onnistui nyt voittamaan PS Kemin ensimmäistä kertaa liigassa kotikentällään.

Kokoonpanot

FC Inter: Henrik Moisander, Arttu Hoskonen, Ari Nyman, Teemu Penninkangas, Tatu Varmanen, Mika Ojala, Ivan Sesar, Mikko Kuningas, Albion Ademi (90+1. Lucas Garcia), Benjamin Källman (79. Mika Mäkitalo), Timo Furuholm.
PS Kemi: Oskari Forsman, Kevin Mombilo, Kosta Manev, Victor Shebshenko, Marek Kaljumäe, Jacob Esposito, Kevin Tano, Julian Guevara (74. Ville Moilanen), Iiro Vanha (69. Adam Vidjeskog), Keaton Isaksson (84. Kristian Heinolainen), Juho Mäkelä.

Varoitukset:
FC Inter: 90+4. Lucas Garcia, 90+5 Ivan Sesar
PS Kemi: 56. Keaton Isaksson.

TAKAISIN