Jatkuvatko yllätykset, taipuuko FC Lahti PS Kemille?

PS Kemi on matkustanut sunnuntaiksi sarjassa viidentenä majailevan ja mitaleille tähyävän FC Lahden vieraaksi. Kotijoukkue on koonnut 33 pistettä kahdeksalla voitolla ja yhdeksällä tasapelillä. Joukkue on vain kaksi pinnaa kolmantena olevaa VPS:aa perässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Tappioon joukkue on taipunut tällä kaudella vain kolmesti. Se on yhtä vähän kuin sarjaa johtavalla HJK:lla.

FC Lahden menestyksen takeena on ollut pitävä puolustuspeli. Joukkue on päästänyt 20 ottelussa vain 16 maalia, joka on vähiten liigassa yhdessä sarjakakkosen RoPS:n kanssa. Toisaalta FC Lahdella on ollut pulmia hyökkäyspäässä viimeistelyn suhteen. Joukkue on tehnyt ainoastaan yhden maalin enemmän kuin PS Kemi, kaikkiaan 22. Viimeisen viiden kierroksen kuntopuntarissa joukkue on seitsemäntenä, vierasjoukkue PS Kemi sijalla 11.

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kemissä kesäkuun alussa, PS Kemi joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin, vaikka kykeni tasaisessa ottelussa luomaan vieraitaan runsaammin laadukkaita maalintekopaikkoja. Ottelu oli myös PS Kemin tuolloisen maalivahti Oskari Forsmanin kauden toinen nollapeli. Nytkin huomio kiinnittyy maalivahteihin, sillä mitä todennäköisimmin vastakkain on PS Kemin alkukauden maalivahtikaksikko. Forsman asettunee uuden seuransa FC Lahden tolppien väliin ja PS Kemin maalia vartioinee Mikko Vilmunen.

Jos on PS Kemin miehistö muuttunut viime kohtaamisen jälkeen, niin muutoksia on tapahtunut on myös Toni Korkeakunnaksen valmentamassa kotijoukkueessakin. Lahtelaisten tuorein vahvistus on kapverdeläinen toppari Josimar Lima, jonka jalkapalloura alkoi Hollannin Feyenoordissa. Miehen pelilupa on kunnossa ja hänet nähtäneen sunnuntaina kentällä. Yhteistyöseura FC Espoosta mastokaupungin joukkueeseen siirtyi kahden ja puolen vuoden sopimuksella 19-vuotias Jasin Assehnoun. Muualle siirtyneitä on kolme. Viimeksi Forsmanin remmiin tulon myötä 20-vuotias maalivahtilupaus Joona Halla siirtyi lainalle Kolmosen Union Plaaniin ja saman pelipaikan Joona Tiainen lainattiin FC Espooseen. Keskikenttäpelaaja Oskari Kekkonen on puolestaan siirtynyt lainalle Ykköseen FC KTP:n riveihin.

Edellisessä ottelussaan FC Lahti nousi vieraissa tappioasemasta 2-2 -tasapeliin VPS:n vieraana. PS Kemi -ottelusta joukkueelta on sivussa yksi sen vahvimmista lenkeistä, kun Henri Anier otti keltaisen kortin Vaasassa ja on nyt pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Anier on ollut FC Lahden tehokkain maalintekijä. Miehen tilillä on viisi tehtyä ja yksi syötetty maali. Pelikiellossa on myös venäläispuolustaja Pavel Osipov.

Joukkueen toiseksi paras maalarimestari on ollut Santeri Hostikka neljällä osumallaan. Kolmeen täysosumaan ovat yltäneet myös kärkimies Stenio ja pelikiellosta kokoonpanoon palaava keskikenttämies Artjom Dmitrijev. PS Kemi puolestaan juotti viime ottelussaan Sauvosaaressa tappion karvasta kalkkia Kuopion Palloseuralle maalein 3-2. Ottelussa PS Kemin voiton pääarkkitehtinä hääri kaksi komea maalia laukonut Marek Kaljumäe.

PS Kemin ja FC Lahden liigakohtaamiset ovat olleet lähes poikkeuksetta tiukkoja. Ottelut ovat olleet vähämaalisia ja ratkenneet yhtä koitosta lukuunottamatta yhden maalin erolla. PS Kemi on voittanut kuudesta kohtaamisesta kaksi, kahdesti on pelattu tasan ja Lahti on poistunut kolmesti voittajana kentältä. Keskinäisten pelien maalit on Lahden eduksi 8-5.

Keskinäiset ottelut Veikkausliigassa

02.06.2018. PS Kemi – FC Lahti 0 – 0
26.08.2017. FC Lahti – PS Kemi 0 – 1
04.07.2017. FC Lahti – PS Kemi 1 – 0
21.06.2017. PS Kemi – FC Lahti 1 – 1
21.09.2016. PS Kemi – FC Lahti 2 – 4
29.06.2016. FC Lahti – PS Kemi 1 – 0
12.06.2016. PS Kemi – FC Lahti 2 – 1

FC Lahti – PS Kemi Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.8. klo 17.00.

TAKAISIN