Kauden kolmannessa jänkäderbyssä paljon pelissä

Kun kauden kolmas Lapin derby PS Kemin ja RoPS:n välillä käynnistyy perjantaina klo 17.30, molemmilla joukkueilla on paljon pelissä. Kotijoukkue PS Kemin on saalistettava pisteitä, etenkin voittojen myötä, jos joukkue haluaa pelata Veikkausliigassa myös seuran 20-vuotisjuhlavuotena 2019.

PS Kemi on sikäli tiukassa paikassa, että piste-eroa karsijan paikalla olevaan TPS:aan on neljä pistettä ja ensimmäisen suoran säilyjän paikalla olevaan IFK Mariehamniin viisi pistettä. Torstain pelien jälkeen PS Kemillä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten voitolla piste-ero molempiin kilpakumppaneihin kaventuisi olennaisesti. Se tekisi nannaa loppukauden putoasmiskamppailulle.

RoPS puolestaan tarvitsee pisteitä varmistaakseen mitalit kauden päätteeksi. Sarjakakkosena majaileva Napapiirin ylpeys pyrkii vielä haastamaan jopa HJK:n mestaruustaistoon ja on käytännössä ainoa joukkue, joka sen vielä voi tehdä. Tosin HJK:n ja RoPS:nkin piste-ero on jo kymmenen pistettä. Muilla mitalisijoja jahtaavilla joukkueilla eroa HJK:iin on jo 15 pistettä tai enemmän, joten niiden mestaruushaaveet alkavat olla enää teoreettisia, kun jaossa on enää 18 pistettä.

Näistä lähtökohdista perjantaina tarjolla olevat kolme pistettä olisivat tarpeen molemmille Lapin joukkueille ja oletusarvona on, että niistä taistellaan Sauvosaaren viheriöllä perjantai -iltana varsin kiihkeästi.

Kauden aiemmissa jänkäderbyissä RoPS on vetänyt pidemmän korren. Toukokuussa RoPS kuritti PS Kemiä kotonaan 3-0 ja juhannuksen alla Kemissä kotijoukkue joutui tyytymään hyvästä yrityksestä huolimatta 0-1 -tappioon. PS Kemi ei siis tällä kaudella ole tehnyt liigapeleissä vielä maaliakaan RoPS:n verkkoon. Edellisen kerran PS Kemi onnistui maalinteossa RoPS:aa vastaan helmikuussa liigacupissa. Tuolloin loppunumerot olivat PS Kemin eduksi 2-1. Nyt vastaavat lukemat taatusti kelpaisivat Kemin punapaidoille.

Kuuuden viimeisen ottelun kuntopuntari kertoo PS Kemin olevan sijalla yhdeksän kuudella pisteellä, jotka ovat tulleet yhdellä voitolla ja kolmella tasapelillä. Kuntopuntarin mukaan kemiläisiä heikommassa hapessa ovat tässä otannassa IFK Mariehamn, VPS ja FC Lahti. RoPS on puolestaan kuntopuntarin sijalla 4 yhdellätoista pisteellä. RoPS:lla on siis tässäkin suhteessa pullat paremmin uunissa, mikä toki on selvää jo sarjataulukonkin perusteella.

PS Kemillä on kuitenkin yksi selkeä etu kauden viimeiseen jänkäderbyyn. Kotikenttä, jolla vastustajat ovat yleensä hankaluuksissa. David Hannahin aikakaudella PS Kemi ei ole Sauvosaaressa hävinnyt kertaakaan. PS Kemi toivoo saavansa otteluun toisen ison edun omiaan kiihkeästi kannattavasta kotiyleisöstä, joka parhaimmillaan toimii 12. pelaajan tavoin.

Veikkausliigan ottelu PS Kemi – RoPS Sauvosaaressa perjantaina 14.9. klo 17.30 alkaen.

TAKAISIN