KuPS edelleen kaatamaton kaski PS Kemille

Kuopion Palloseura äityi huippuesityksen PS Kemin isäntänä lauantaina ja otti sarjapisteet haltuunsa selvällä 3-0 (3-0) -voitolla. Avausjaksolla kuopiolaiset pelasivat kauden parasta peliään ja ratkaisivat ottelun käytännössä jo 15 minuutissa tehtyään kaksi maalia Oskari Forsmanin selän taakse.
Voitto oli kuopiolaisille mannaa, sillä edelllisen voittonsa KuPS otti 27. toukokuuta, kun se voitti RoPS:n vieraskentällä. Sen jälkeen kuopiolaisten saldo oli kolme tasapeliä ja kolme tappiota ennen lauantain voittoa. PS Kemi ei puolestaan ole vieläkään puolitoista vuotta kestäneen liigarupeaman aikana pystynyt voittamaan KuPS:aa kertaakaan.
PS Kemin esitys Savon Sanomat Areenalla oli tälläkin kertaa kesy.
– Ensimmäisellä jaksolla olimme ihan vastaantulijoita. Puolustuspelissä emme onnistuneet lainkaan, myönsi PS Kemin luotsi Jari Åhmankin.
Miehen mukaan kahta ensimmäistä maalia edesauttoivat PS Kemin puolustuksen selkeät sijoittumisvirheet.
– Vaparimaalisssa oli taas selkeä merkkausvirhe, ”Ootsi” näki.

Positiivista ottelussa oli Åhmanin mukaan toisen jakson ensimmäiset 20 minuuttia, joiden aikana joukkue hallitsi palloa enemmän ja sai aikaan puolittaisia tilanteitakin.
– Sillä pestiin hieman kasvojamme, mutta kieltämättä viimeisen vartin aikana meiltä alkoi jo uskokin loppua, Åhman tunnusti.
PS Kemin riveissä onnistujia lauantaina oli harvassa, mutta Åhman nosti esiin kaksi nimeä.
Marek Kaljumäen tulo keskikentälle toi peliimme hieman ryhtiä. Lisäksi viimeisen kymmenminuuttisen kentällä ollut Niko Kuukasjärvi pelasi ihan miehekkäästi.
Kyseessä oli Eduar Zean tilalle tulleen Kuukasjärven ensimmäiset liigaminuutit.
Kuitenkin päällimmäisenä Åhmanilla oli harmitus, varsinkin kahteen aikaiseen takaiskumaaliin.
– Sen kun tietäisi mistä nämä alun herpaantumiset johtuvat. Niistä on kyllä puhuttu joukkueen sisällä aivan riittävästi.
Nyt joukkue saa tarvitsemaansa lepoa, sillä seuraava peli on vasta 23.7. Helsingissä HJK:ia vastaan.
– Peliruuhka on ollut ihan hirveä. Nyt on pakko vähän aikaa ladata akkuja niin fyysisesti kuin henkisestikin ja sitten ryhdymme keskittymään HJK -peliin, Åhman kertoi. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot:

KuPS: Otso Virtanen, Sebastian Orsa, Nikko Boxall, Hamed Coulibaly, Jiri Nissinen, Ilmari Niskanen, Ruben Gabriel, Ville Saxman (64. var., 66. Joonas Nissinen), Joni Mäkelä (88. Eetu Pellikka), Saku Savolainen, Ats Purje (79. Patrik Alaharjula).

PS Kemi: Oskari Forsman, Lassi Nurmos, Eduard Zea (83, Niko Kuukasjärvi), Juuso Laitinen, Matias Ojala, Abdoulie Mansally (35. var), Julian Guevara, Omar Jama (36. Marek Kaljumäe), Rasmus Karjalainen (76. Edwin Salazar, 79. var.), Filip Valencic, Aleksi Gullsten.

TAKAISIN