KuPS PS Kemin vieraaksi sunnuntaina

PS Kemin heinäkuun toiseen kotiotteluun vastustajaksi saapuu sarjakuutonen KuPS Kuopiosta. Vierasjoukkue aloitti liigan hyvin, mutta viime aikoina on mennyt tahmeammin. Kuudesta viimeisestä ottelustaan Jani Honkavaaran luotsaama komppania on voittanut yhden, hävinnyt kolmesti ja pelannut tasan kahdesti. Lisäksi Kuopion kanarialinnut putosivat Eurooppacupin karsinnoissa heti avauskierroksella FC Kööpenhaminalle. Viime kierroksella KuPS koki 1-2 -kotitappion VPS:lle.

KuPS oli PS Kemille voittamaton kanta liigapeleissä kauden ensimmäiseen kohtaamiseen saakka. Toukokuun lopulla PS Kemi kuitenkin haki komean 3-2 -vierasvoiton kalakukkokaupungista. Juho Mäkelä puski punanutuille kaksi maalia ja vieraiden kolmannen ja samalla avausmaalinsa Veikkausliigassa teki Iiro Vanha. 2-0 -johdon menettäminen ehti jo kirpaista, mutta Mäkelän voitto-osuma lisäminuuteilla kirkasti kemiläisten päivän Kuopiossa.

Paljon muutoksia kokenut PS Kemi ammentaa otteluun voimaa osaltaan juuri Kuopion vierailusta. Toukokuisen voiton suurin merkitys on nimenomaan henkisellä puolella, KuPS ei ole enää voittamaton joukkue. Ottelu on PS Kemin viides uuden päävalmentaja David Hannahin alaisuudessa ja voittotili on vielä hänen komennossaan avaamatta, mitä joukkue lähtee sunnuntaina hakemaan.

PS Kemin pelaajatilanne on parempi kuin aikoihin. Kristian Heinolainen palaa nuorten maajoukkuekomennukselta joukkueeseen ja Victor Shevchenko sairastuvalta. Uudet pelaajat, keskikenttämies Demir ”Demo” Imeri ja toppari Jean-Felix Somay ovat myös valmentaja David Hannanin käytettävissä. Ensiesiintymisen Sauvosaaren kotiyleisen edessä tehnee myös jo Ilves-away -ottelussa pelannut kärkimies Husein Demiri.

Myös KuPS on kokenut muutoksia sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen. Urho Nissilä siirtyi kesäkuussa Belgian liigan SV Zulte Waregamiin, puolustaja Hamed Coulibaly lähti lainalle IFK Mariehamniin, ja 19-vuotias puolustaja Johannes Kytilä meni puolestaan hakemaan lainapelaajana peliaikaa Ykkösen Klubi 04:sta. Toisaalta puolustaja Tabi Manga on jälleen valmennusjohdon käytettävissä, mutta nähtäväksi jää, joko keskikentän Ruben Gabriel ja Jiri Nissinen tekevät paluun peliasuun sairastuvan puolelta.

Vastus on joka tapauksessa kivikova. Viime kaudella PS Kemin paidassa läpimurtonsa tehnyt Rasmus Karjalainen on tykittänyt KuPS:lle 13 maalia ja jakaa Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikan HJK:n Klaussin kanssa. Myös Petteri Pennanen on ollut tehokas seitsemän tehdyn maalin myötä. Äsken sadan veikkausliigapelin rajapyykin saavuttanut Ilmari Niskanen on tehnyt kolme sekä Saku Savolainen ja Ville Saxman kaksi osumaa.

PS Kemi – KuPS Sauvosaaren urheilupuistossa su 29.7. klo 18.30.

Keskinäiset pelit

26.05.2018. KuPS – PS Kemi    2 – 3
28.01.2018. PS Kemi – KuPS    1 – 3
28.10.2017. PS Kemi – KuPS    1 – 3
08.07.2017. KuPS – PS Kemi    3 – 0
06.05.2017. PS Kemi – KuPS    1 – 4
23.10.2016. KuPS – PS Kemi    1 – 0
16.07.2016. PS Kemi – KuPS    0 – 2
04.05.2016. KuPS – PS Kemi    2 – 0

TAKAISIN