Marek Kaljumäe ja Justus Lehto jatkavat PS Kemissä

PS Kemi on tehnyt jatkosopimukset Marek Kaljumäen ja Justus Lehdon kanssa. 26-vuotias Kaljumäe ja PS Kemi päättivät käyttää Kaljumäen tämän kauden sopimuksessa olleen optiopykälän ja virolaispelaajan sopimus kestää kauden 2018 loppuun saakka. 20-vuotiaan Justus Lehdon sopimus on kaksivuotinen.
– Marek on erittäin tärkeä palanen myös ensi kauden joukkuettamme. Hän on perusvarma soturi, joka pelaa aina hyvällä tasolla, PS Kemin valmentaja Jari Åhman luonnehtii.

Kaljumäe pelasi tällä kaudella 28 Veikkausliigan ottelua PS Kemin paidassa. Loppukaudesta hän joutui olemaan sivussa silmätulehduksen vuoksi. Mies on otteillaan kiinnittänyt myös Viron A-maajoukkueen päävalmentaja Martin Reimin huomion.

Kaljumäe on valittu Viron 22 pelaajan ryhmään, joka kohtaa tänään Suomen Helsingissä ja matkustaa marraskuun lopulla Oseaniaan pelaamaan maaottelut Fidzin, Vanuatun ja Uuden-Kaledonian kanssa. Kaljumäellä ei ole vielä tilillään yhtään A-maaottelua, mutta nuorisomaajoukkueissa pelejä on kertynyt jo lähes 50.
– Marek on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja, joka on meillä pelannut enimmäkseen topparina ja oikeana laitapakkina, Åhman kertoo.

Åhman uskoo, että Justus Lehto tulee lyömään itsensä läpi ensi kauden Veikkausliigassa.
– Hän on pelaaja, joka on pelinäkemykseltään yksi joukkueen parhaita. Erittäin fiksu pelaaja, josta tulee kova tekijä, kunhan saa vielä vähän lisää lihaa luiden ympärille, Åhman luonnehtii.

Lehto on keskikenttäpelaaja, joka on PS Kemissä pelannut kuitenkin enimmäkseen oikeana laitahyökkääjänä. Päättyneellä kaudella hän oli kerran avauskokoonpanossa, mutta tuli kentälle vaihdoista 16 ottelussa.

PS Kemillä on nyt seitsemän sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Seura neuvottelee vielä muutaman tämän kauden pelaajan kanssa jatkosopimuksista ja kartoittaa samalla uusia pelaajia.

PS Kemi pitää 29.11.-1.12. try out-leirin, johon osallistuu parisenkymmentä pelaajaa, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin.
– Kiinnostusta on ollut, odotan mielenkiinnolla mitä leirillä tapahtuu. Mutta aina niistä jotain verkkoon tarttuu, Åhman sanoo.
– Leiristä ja PS Kemin Veikkausliigajoukkueessa pelaamisesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua myös suoraan minulle, Åhman lisää.
Åhmanin tavoittaa numerosta 050-5117 141. (Juhani Hiltunen)

TAKAISIN