Oman pelin kautta AC Oulun kimppuun lauantaina

PS Kemi kohtaa lauantaina 10.3. kauden viimeisessä Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa AC Oulun. PS Kemin jatkomahdollisuudet ovat seitinohuet AC Kajaanille ja KuPS:lle kärsittyjen tappioiden sekä MuSa -tasapelin myötä.
Jatkopaikka edellyttäisi voittoa AC Oulusta ja RoPS:n seitsemän plusmaalin kiinni kuromista. Sarjataulukossa RoPS ja AC Oulu ovat seitsemällä pisteellä neljä pistettä koonneen PS Kemin edellä. AC Oulunkin ohittaminen vaatisi PS Kemiltä neljän maalin voittoa. Lauantaina RoPS:n kotonaan kohtaava KuPS on jo varmistanut lohkovoittonsa ja AC Kajaani sekä MuSa menettäneet jatkohaaveensa.

– Tietysti lähdemme voittoa hakemaan, mutta kuten kaikissa preseasonin otteluissa, tärkeintä on joukkueen sisäänajaminen. Meillä on niin paljon uusia pelaajia, että se vie aikansa, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman painottaa.
Silti Åhman näkee, että tietty permanentti alkaa jo hahmottua kahden kuukauden tiiviin harjoittelun jäljiltä.
– Tarvitsemme kuitenkin vielä uusia pelaajia tietyille pelipaikoille. Verkot ovat vesillä koko ajan ja toivottavasti voimme pian kertoa uutisia näiltä osin.
Liikennettä on myös toiseen suuntaan. PS Kemi on purkanut koeajalla olleiden puolustaja Olli Jallin ja hollantilaisen keskikenttäpelaaja Adriaan Kruisheerin sopimukset.

Vaikka tuloksellisesti pre-season ei ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, Åhman luottaa täysin ryhmäänsä.
– Toivomme ihmisiltä kärsivällisyyttä. En ole huolissani, eivätkä pelaajatkaan ole. Asioiden loksahtaminen kohdalleen vie oman aikansa. Mutta tietysti, jos ei vielä toukokuussakaan ala voittoja tulla, sitten on syytä huolestua, mies linjaa.

Vastaan asettuva AC Oulu on monilta osin tuttu joukkue PS Kemille, mutta Åhman muistuttaa, että joukkueella on uusi valmentaja Mika Lähderinne, jonka pelitapa ei ole vielä selvillä.
– Mielenkiinnolla odotan miten Oulu lähtee pelaamaan, mutta oman tekemisen kautta lähdemme otteluun. Puolustus menee paljolti uusiksi Viktor Shevchenkon poissaolon myötä, Åhman selvittää.

AC Oulun riveissä on kaksi PS Kemiä edustanutta pelaajaa, puolustaja Lassi Nurmos sekä hyökkääjä Aleksi Gullsten, jota Oulussa tituleerataan talvikauden sensaatioksi. Gullsten on tehnyt AC Oululle Suomen cupissa jo neljä maalia. PS Kemissä hän teki molemmilla liigakausillaan yhden osuman.

PS Kemi – AC Oulu Jungon Arina Areenalla klo 14. Ovet avataan tuntia ennen ottelun alkua. Tapahtuma on päihteetön. Liput otteluun 10 € (alle 7-vuotiaat 5 €). Veikkausliigakauden 2018 kausikorttia näyttämällä 5 € alennus lipun hinnasta. Lipunmyynti ovelta, sekä ennakkoon PS Kemin toimistolta (käyntios. Valtakatu 19, 2. kerros).

TAKAISIN