Onnistuuko PS Kemi kaatamaan KuPS:n kolmannen kerran peräkkäin?

Kun Kuopion Palloseura ja PS Kemi iskevät sunnuntaina yhteen kolmannen kerran tällä kaudella, kuumin kysymys on se, pystyykö PS Kemi jälleen päihittämään KuPS:n? Punanutut ovat kaataneet KuPS:n tälle kaudelle jo kaksi kertaa 3-2 -lukemin.

Toukokuussa Kuopiossa PS Kemin voiton takuumies oli kaksi osumaa puskenut Juho Mäkelä, kaksi viikkoa sitten Sauvosaaressa puolestaan Marek Kaljumäe nousi pääosaan kahdella komealla maalillaan. Kuopion keskuskentällä PS Kemin kolmas maalintekijä oli ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Iiro Vanha. Lisäksi Kemissä nähtiin harvinaislaatuinen kuopiolaisten oma maali.

PS Kemi on yhä vahvistunut sitten edellisen KuPS -ottelun. Mitä todennäköisemmin kuninkaiden peliasussa nähdään ensimmäistä kertaa argentiinalainen keskikenttämies Sebastian Rusculleda. Lisäksi paluun joukkueeseen tekee kärkimies Justus Lehto, joten valmentaja David Hannahilla on entistä enemmän vaihtoehtoja kenttäryhmitystä miettiessään.

Uusista kemiläispelaajista makedonialainen Demir Imeri on osoittautunut pelimieheksi, kuten kärkimies Husein Demirikin, jonka maalitilin aukeaminen Veikkausliigassa on vain ajan kysymys. Kemiläistoiveissa on, että miehen kuparinen helähtää rikki Savon sydänmailla sunnuntaina.

Myös entuudestaankin nimivahva KuPS on vahvistanut rivejään. Seura nappasi keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan SJK:sta. Sunnuntain koitoksesta joukkueesta ovat kuitenkin sivussa keskikentän Ruben Gabriel, puolustaja Jiri Nissinen ja hyökkääjä Saku Savolainen.

KuPS:n kärjessä Rasmus Karjalainen on ollut vahva ja jahtaa yhä liigan maalikuninkuutta. Hän on maalintekijätilastossa jaetulla kärkipaikalla HJK:n Klaussin kanssa 14 maalillaan. Viimeksi Kemissä PS Kemin puolustus pystyi pitämään Karjalaisen pimennossa ja ex-kemiläinen oli asiasta silmin nähden ärtynyt, mikä näkyi jatkuvana käsien levittelynä.

Edellisen KuPS-voiton jälkeen PS Kemi kävi hakemassa tasapelipisteen vahvalta FC Lahdelta. KuPS puolestaan onnistui voittamaan TPS:n kotonaan 3-2 oltuaan ottelussa kahdesti tappioasemassa. Viiden viimeisen viikon kuntopuntarissa KuPS on sijalla seitsemän kahdella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. PS Kemi on ollut kuntopuntarissa jo tovin nousussa, esitykset oikeuttavat tällä hetkellä yhdeksänteen sijaan yhdella voiton, kahden tasurilla ja kahdella tappion myötä.

Lauantaina PS Kemi nousi sarjassa jumbosijalta karsijan paikalle TPS:n Honka-tappion avustamana maalieron turvin. Punanutut haluavat väliin myös piste-eron, joten KuPS joutuu pyhänä koville kotikentällään. Lisäksi PS Kemillä on voiton myötä mahdollisuus nousta sarjassa kymmenenneksi, riippuen muiden otteluiden tuloksista. Parempaa motivaationlähdettä KuPS-otteluiden voittoputken jatkamiseksi Kuninkaat eivät kaipaakaan.

KuPS puolestaan haluaa pysyä mukana mitali- ja europaikkajahdissa ja siinä kolme pistettä olisivat joukkueelle varsin tarpeen. Lisäksi KuPS-leirissä PS Kemi -tappiot on koettu nöyryyttävinä ja joukkue haluaa puhdistaa kilpeään kaatamalla ”Perämeren Monacon” edes kerran tällä kaudella. Lähtökohdat otteluun ovat siis varsin mielenkiintoiset.

KuPS – PS Kemi 12.8. klo 18.30 Savon Sanomat Areena, Kuopio.

TAKAISIN