PS Kemi hakee kunniakasta päätöstä liigataipaleelle

PS Kemi päättää historiansa ensimmäisen, kolme kautta kestäneen liigataipaleensa FC Lahden vieraana ja matkaa ensi kaudeksi Ykköseen hakemaan vauhtia palatakseen tulevaisuudessa entistä vahvempana takaisin Veikkausliigaan.

PS Kemillä lauantain ottelussa ei ole muuta panosta kuin kunnia. Joukkue haluaa päättää liigakauden ryhdikkäästi ja ottaa voiton kauden päätteeksi. Viime kierroksella PS Kemi katkaisi tappioputkensa kukistaen Sauvosaaressa IFK Mariehamnin 2-0 Juho Mäkelän ja Ville Moilasen maaleilla.

FC Lahti sai niinikään viime kierroksella poikki pitkän, peräti 12 ottelua kestäneen voitottoman putkensa hakemalla 0-1 vierasvoiton Ilveksestä Pavel Osipovin maalilla. Päätöskierroksella Lahdella on vielä panostakin, sillä joukkue taistelee yhä kuudennesta sijasta ja sen myötä yhdestä ylimääräisestä kotiottelusta ensi kaudelle.

PS Kemin kokoonpanosta varmuudella sivussa on pitkäaikaispotilaiden Aleksi Isomäen ja Justus Lehdon lisäksi ainoastaan laitapakki Jacob Esposito. FC Lahden kokoonpanotilanne on huomattavasti synkempi. Pelikiellossa avauskokoonpanoon normaalisti kuuluvista pelaajista ovat Hassan Sesay, Loorents Hertsi ja Aleksi Paananen. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat myös Kemissäkin pelannut toppari Kalle Taimi, Artem Vjatkin sekä Tim Martinen. Sen sijaan viime kaudella loukkaantunut ja nyt kuntoutunut 31-vuotias laituri Drilon Shala palaa FC Lahden peliasuun yhden ottelun sopimuksella.

Joukkueiden molemmat kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasapeliin. Kesäkuun alussa Kemissä 0-0 -lukemiin päättyneessä ottelussa sankareita olivat maalivahdit, PS Kemin Oskari Forsman ja FC Lahden Aleksandr Vasjutin. Elokuun alussa Lahdessa Jean-Felix Somay vei PS Kemin johtoon, mutta Lahti venyi tasapeliin Stenion rankkarimaalilla. Liigassa joukkueet ovat kohdanneet toisensa tätä ennen kahdeksan kertaa. PS Kemi on voittanut otteluista kaksi, Lahti kolme ja kolmesti on päädytty tasapeliin. Yhtä ottelua lukuunottamatta ottelut ovat päättyneet korkeintaan yhden maalin erolla, joten tasaisia väännöt ovat olleet.

PS Kemi on tehnyt tähän mennessä Veikkausliigassa pelaamissaan 98 ottelussa 94 maalia ja saavuttanut 88 pistettä. Voittamalla tänään FC Lahden PS Kemi ylittäisi 90 kerätyn pisteen rajan ja siinä on myös joukkueelle yksi tavoite Lahden Kisapuistossa.

Veikkausliigan maratontaulukkoon ottelulla ei ole suurta merkitystä, sillä sijalla 26 olevan PS Kemin edellä oleva HIFK on koonnut 106 pistettä ja PS Kemi voittaessaan nousee 91 pisteeseen. PS Kemi on joka tapauksessa liigahistorian toiseksi menestynein pohjoissuomalainen joukkue edellään vain RoPS.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset

05.08.2018. FC Lahti – PS Kemi 1 – 1
02.06.2018. PS Kemi – FC Lahti 0 – 0
26.08.2017. FC Lahti – PS Kemi 0 – 1
04.07.2017. FC Lahti – PS Kemi 1 – 0
21.06.2017. PS Kemi – FC Lahti 1 – 1
21.09.2016. PS Kemi – FC Lahti 2 – 4
29.06.2016. FC Lahti – PS Kemi 1 – 0
12.06.2016. PS Kemi – FC Lahti 2 – 1

FC Lahti – PS Kemi Lahden Kisapuistossa la 27.10.2018 klo 15.00.

TAKAISIN