PS Kemi hakee nousukurssia kaudelleen Turusta

PS Kemi lähtee kääntämään kauden kurssiaan nousujohteiseksi lauantaina Turussa TPS:n vieraana. Tavoitteena on vain ja ainoastaan voitto, jonka myötä paluumatka Kemiin tehdään kolmen pisteen kera. Jo kello 14 alkavan ottelun panokset ovat kovat ja lähtöasetelma selkeä.

Voitolla PS Kemi nousisi pisteellä TPS:n ohi ja sysäisi isännät jälleen putoajan paikalle. TPS puolestaan nykäisisi voitolla kemiläisiin jo viiden pisteen kaulan. Tasapelillä sarjatilanne säilyisi kutakuinkin ennallaan. Kumpikaan joukkue ei haluta hävitä kuuden pisteen ottelua, vaikka vasta kauden puolivälin etappi on juuri ohitettu. Voitto nostaisi molemmissa leireissä fiiliksiä ja parantaisi mahdollisuuksia sarjasopimuksen uusimiseen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa päättyi 2-2 -tasalukemiin, vaikka PS Kemi johti ottelua kahteen otteeseen. PS Kemin maalintekijöinä olivat Viktor Shevchenko ja Justus Lehto. TPS:n maaleista vastasivat Onni Valakari ja Oskari Jakonen. Ottelu muistetaan myös PS Kemin maalivahti Oskari Forsmanin loukkaantumisesta, jonka jälkeen hän on pitänyt suojapäähinettä pelatessaan.

Kaikkiaan molempien joukkueiden kausi on sujunut vaatimattomissa merkeissä. PS Kemi on voittanut kolme ottelua, SJK:n kahdesti sekä KuPS:n kertaalleen. TPS:lla on vain kaksi voittoa, mutta joukkue on hinkannut peräti seitsemän tasapeliä eli viisi PS Kemiä enemmän. Voittonsa TPS on ottanut paikallisvastustaja Interistä huhtikuussa ja kesäkuun lopulla IFK Mariehamnista 2-0, mikä on Turun raitapaitojen kauden ainoa kotivoitto.

TPS on pelannut kotona tasapelit RoPS:n, Hongan, KuPS:n, FC Lahden ja Interin kanssa. Kaikki kotitasurit ovat päättyneet 0-0 tai 1-1.  Voittamaton TPS ei kuitenkaan Veritas stadionilla ole ollut, sillä täyden pistepotin sieltä ovat hakeneet SJK, VPS ja HJK. Viime keskiviikon kierroksella TPS koki 2-0 -tappion Vaasassa ja PS Kemi samoin numeroin Helsingissä.

PS Kemin valmennusvastuun viime viikolla ottanut David Hannah pettyi HJK-tappioon, mutta korosti saaneensa paljon tietoa omasta joukkueestaan.
– On pettymys aina hävitä mikä tahansa peli. Vastassa oli erittäin kova joukkue, joka voittaa tällä kaudella liigan. Pelissämme oli kuitenkin paljon positiivista.

PS Kemi on leireillyt koko viikon Salossa ja etsinyt virettä, jonka avulla joukkue pystyisi loppukaudella kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi ja sitä kautta parantamaan pistesaldoaan. PS Kemin kurimuksena tällä kaudella ovat olleet tasaisten pelien kääntyminen vieraille maalin erolla. Tusinasta tappioon päättyneestä ottelusta seitsemän on tullut yhden maalin erolla.

TPS – PS Kemi Veritas Stadionilla Turussa 7.7. klo 14.

TAKAISIN