PS Kemi haluaa jatkaa voittojen tiellä myös kotievakkoavauksessa

PS Kemillä on sunnuntaina edessään kauden kotievakkoavaus Rovaniemen Keskuskentällä, jossa vastaan asettuu FC Inter Turusta. PS Kemi on saanut valmistautua otteluun vailla paineita voitettuaan vierasavauksessa SJK:n 1-0. Interillä sen sijaan paineita riittää joukkueen hävittyä vieraissa kauden ensimmäisen ottelunsa VPS:lle 2-0.
– Nollapelin jälkeen on helppo lähteä seuraavaan peliin, varsinkin kun Interillä on varmasti pieni paine puserossa hävityn pelin jälkeen, etenkin kun Suomen cupin finaaliin päässyttä joukkuetta on myös ounasteltu liigan kärkipäähän, toteaa PS Kemin valmentaja Jari Åhman ottelun lähtökohdista.

Åhman odottaa tiukkaa ottelua, mutta painottaa, että joukkue haluaa ehdottomasti jatkaa voittojen tiellä.
– Mutta samoin Inter haluaa varmasti kolme pistettä matkaansa Rovaniemeltä ja tulee kentälle sillä mentaliteetilla. Vastassa on kova nippu, joka on muuttanut vähän pelitapaansa Fabrizio Piccaretan valmennuksessa. Ainakin avausottelussa he pelasivat kolmella topparilla. Mutta kiva aloittaa myös kotiottelut, vaikka evakkokentällä pelataankin.

PS Kemin puolustus saa olla hereillä koko 90 minuuttisen, sillä Interillä on riveissään monta vaarallista maalintekijää.
– Esimerkiksi nuori tulevaisuuden tähti Benjamin Källman on ahnas maalintekijä, joka tulee tällä kaudella varmasti tekemään paljon maaleja. Hänen kanssaan pitää olla varovainen.
Lisäksi turkulaisjoukkue odottaa maaleja Timo Furuholmilta ja Mika Ojalalta, unohtamatta viime kaudella PS Kemissä lainapelurina hienosti pelannutta Albion Ademia. Nuorukainen iski viime kaudella tehot 2+1.

FC Interillä on riveissään toinenkin entinen kemiläinen, vasen laitapuolustaja Abdoulie Mansally, joka oli PS Kemin viime kauden kolmanneksi paras maalintekijä saldolla 6+3. PS Kemin paidassa pelaavat tällä kaudella puolestaan viime vuonna Interiä edustaneet Kosta Manev ja Kevin Mombilo.
– Mielenkiintoinen yksityiskohta, Åhman naurahtaa tiedostaen, että entisiä PS Kemin pelaajia on useissa muissakin liigajoukkueissa.

Vierasjoukkueessa on kosolti nimekkäitä pelimiehiä. Keskikentältä löytyvät Mika Mäkitalo, romanialainen Ivan Sesar, FC Lahdesta siirtynyt Mikko Kuningas, FC Hakasta tullut Niilo Mäenpää sekä puolustusvahvuudessa ovat Mansallyn lisäksi kokeneet Ari Nyman ja Tero Mäntylä.
Myös Ilveksestä siirtynyt Teemu Penninkangas on jälleen pelikunnossa oltuaan sairastelun vuoksi sivussa VPS-ottelusta, samoin kuin puolustaja Tatu Varmanen, joka pelasi viime kauden lainalla JJK:ssa. Tolppien väliin asettunee Henrik Moisander.
Kuukauden sivussa ollut 22-vuotias kamerunilaispuolustaja Daniel Kamy on hänkin palannut Interin harjoitusvahvuuteen. Sen sijaan kolhujen takia sivussa olleen Lucas Garcian osalta päätös PS Kemi -otteluun osallistumisesta tehdään valmentaja Piccaretan mukaan vasta lähempänä peliä.

PS Kemi on tilastojen valossa ollut FC Interille vaikea vastustaja. PS Kemi ja Inter ovat kohdanneet liigassa kuusi kertaa ja neljä kertaa PS Kemi on poistunut vihreältä veralta voittajana. Kerran joukkueet ovat päätyneet tasapeliin ja Inter on onnistunut voittamaan vain yhden kohtaamisen.
– Entinen Inter tuntui sopivan meille vastustajaksi, mutta Piccaretan alaisuudessa pelaavaa Interiä ei olla vielä voitettu, Åhman muistuttaa.

PS Kemin uusi pelaaja, puolustaja Aliyu Abubakar on Jari Åhmanin käytettävissä jo sunnuntaina. Vuonna 2013 Nigerian paidassa alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneen nyt 21-vuotiaan miehen pelilupa-asiat ovat kunnossa. Poissa riveistä on varmuudella vain pitkäaikaispotilas Aleksi Isomäki. (Juhani Hiltunen)

Joukkueiden edelliset kohtaamiset:

28.5.2016. FC Inter – PS Kemi 0-2
13.8.2016. PS Kemi – FC Inter 3-1
14.10.2016. FC Inter – PS Kemi 0-0
23.5.2017. FC Inter – PS Kemi 1-3
29.7.2017. PS Kemi – Inter 2-1
19.8.2017. PS Kemi – Inter 1-5

PS Kemi-FC Inter sunnuntaina 15.4. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä.

TAKAISIN