PS Kemi haluaa päättää Cup-taipaleensa kunnialla

PS Kemin harjoituskausi jatkuu otteluiden merkeissä tänään, kun kello 19 pelataan Suomen Cupin viimeinen alkulohkokamppailu. Vastassa on Hercules Oulusta, jolla on vielä pieni mahdollisuus jatkoon, toisin kuin molemmat ottelunsa hävinneillä kemiläisillä. Kuninkailla on ottelussa panoksena lohkon viimeisen sijan välttäminen, mikä onnistuu suurilukuisella voitolla. Hercules sen sijaan tarvitsee jatkopaikkaansa varten tarpeeksi suuren voiton lisäksi apuja lohkon päättävästä ottelusta OLS – RoPS/2.

Lohkosta muodostui ristiinpelaamisten myötä kiharainen. Avausottelussaan RoPS/2:n vieraissa voittanut Hercules hävisi toisessa ottelussaan OLS:lle kotona. Täten avausottelunsa hävinneelle RoPS:n kakkosjoukkueelle avautui sunnuntain murskavoitolla hyvä mahdollisuus lohkovoittoon. Vielä aikaisessa rakennusvaiheessa oleva PS Kemi on hävinnyt molemmat ottelunsa, OLS oli parempi luvuin 2-1 Kemissä ja RoPS/2 pilasi kemiläisten sunnuntain voittolukemilla 5-0. Valmentaja Dean Sibson kuitenkin tiedostaa joukkueen olevan vasta prosessinsa alkuvaiheessa.

– Aluksi haluan kiittää Rovaniemelle matkanneita kannattajia, arvostan heidän tukeaan. Viime ottelu oli kova testi. Pysyimme matsissa mukana puolisen tuntia ja loimme muutaman puolittaisen paikan samalla pitäen vastustajan poissa hyviltä tekopaikoilta. Ensimmäinen maali syntyi yksilövirheestä ja takaisku ei luonnollisesti voinut olla vaikuttamatta nuoren joukkueemme itseluottamukseen. Toinen ja kolmas maali opettavat meitä pysymään hereillä ja mukana pelissä vastustajan painostaessa. Meidän olisi täytynyt kyetä pitämään itsemme paremmin mukana kamppailussa. Maalin tappioasemassa voimme tulla tauolta sisuuntuneina hakemaan tasoitusta, mutta kolmen maalin takaa on vaikeampi nousta antamatta vastustajalle tilaa hyökätä kuten nyt kävi.

– Viidennessä maalissa epäonnistuimme yrittäessämme avata peliä maata pitkin alhaalta lähtien. Olimme ehkä vähän naiiveja tehdessämme näin, mutta filosofiamme on yrittää pelata pallollista peliä, joten en ikinä kritisoi pelaajia pelirohkeuden näyttämisestä. Meidän täytyy vain oppia hallitsemaan palloa oikealla tavalla ja oikeilla alueilla sekä olla vähemmän ennalta-arvattavia. Olimme pettyneitä tulokseen. Uskoimme pystyvämme paljon parempaan ja sen näytämme tänään Herculesta vastaan. Olen nähnyt heidän pelejään videolta ja he näyttävät vaaralliselta, terävästi hyökkäävältä joukkueelta. Olemme kuitenkin valmiita, alla on hyvä treeniviikko ja pojat ovat täynnä intoa. Teemme kaikkemme tarjotaksemme yleisölle hyvän peliesityksen illalla ja korjaamme sunnuntaina tekemämme virheet, Sibson toteaa.

Otteluun saataneen jalkeille suurilukuisempi joukko Kuninkaita kuin edellisellä kerralla ja myös uusin vahvistus Ayoub Sadki pääsee todennäköisesti tekemään debyyttinsä. Peli alkaa kello 19 Jungon Arina Areenalla, liput 5 euroa ja talvikausarilla ilmaiseksi. Jos et ole vielä talvikausariasi lunastanut saat sen ottelussa lipunmyyntipisteeltä. Tervetuloa kannustamaan Kuninkaat harjoituskauden ensimmäiseen voittoon!

TAKAISIN