PS Kemi joutui taipumaan FC Interille

FC Inter on ilmeisesti päässyt eroon PS Kemi -kammostaan. Turkulaisjoukkue otti kauden avausvoittonsa Rovaniemellä PS Kemin kotievakkoavauksessa maalein 2-4 (1-2). FC Interin tehomiehinä häärivät kärkipelaajat Timo Furuholm ja Benjamin Källman, jotka molemmat iskivät kaksi maalia. Ottelun hahmo oli kuitenkin Interin laitapakki Tatu Varmanen, joka tuntui ehtivän joka paikkaan ja pohjusti kaksi Interin maaleista. PS Kemin myönteisin anti ottelussa oli se, että Hakeem Araba ja Keaton Isaksson saivat kumpikin tehtyä uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin.

– Odotimme ehdottomasti enemmän. Meillä oli vankka usko, että pärjäisimme hyvin, mutta ei näköjään pärjätty, murehti PS Kemin valmentaja Jari Åhman ja manasi etenkin laitapelin epäonnistumista.

Avausjakso oli pelillisesti varsin tasainen, joskin kulki hienokseltaan Interin hallinnassa. Turkulaiset olivat aktiivisempia maalinedustalla, mitkä jakson laukaisutilastokin osoittaa. Inter laukoi maalia kohti seitsemän kertaa, kun PS Kemi vain kerran ja senkin Araban onnistuneella rangaistuspotkulla 42. minuutin kohdalla. Brittikolossin maali muutti lukemiksi 1-1.

Inter oli mennyt johtoon vain kaksi minuuttia aiemmin. Varmanen tarjoili pallon PS Kemin maalinedustalle, josta Furuholm puski pallon verkkoon. Jakson viimeisellä minuutilla PS Kemin puolustuksen pelatessa löysästi Källman pääsi viemään joukkueensa uudelleen johtoon. Tilanteen rakensi käsivirheellään PS Kemin rankkarin aiheuttanut Abdoulie Mansally, joka riisti pallon ja laukoi kohti Oskari Forsmanin vartioimaa PS Kemin maalia. Pallo kimpoili kemiläispuolustuksesta täysin vapaana olleelle Källmanille, jolla on helppo työ viimeistellä päivän ensimmäinen osumansa.
– Ensimmäinen maali tuli tosi hyvään aikaan ja harmittaa tosi paljon, että päästimme Interin tekemään sen jälkeen vielä pukukoppimaalin. Olisi ollut tärkeää päästä tasatilanteessa tauolle ja toiselle jaksolle, Åhman harmitteli.

Toinen jakso eteni tasaisena 79. minuutille, jonka jälkeen PS Kemin puolustuspeli alkoi repeillä pahasti turkulaispaineen alla. Varmanen pääsi helpon näköisesti etenemään oikealta laidalta PS Kemin boksiin ja syötti vapaana olleelle Furuholmille, jonka laukauksen tielle kemiläiset eivät ehtineet ja pallo painui verkkoon topparikaksikon välistä. Åhman oli varttituntia aiemmin tiivistänyt puolustuslinjan kolmeen vaihtamalla laitapakin tontilla pelanneen Jacob Espositoon kärkimies Juho Mäkelään.

81. minuutilla PS Kemillä oli kaksi erinomaista paikkaa kavennukseen, kun Araba ja Mäkelä pääsivät peräkkäin nokatusten Jere Koposen kanssa, mutta kumpikaan ei onnistunut nostamaan palloa maassa olleen Inter-vahdin ylitse. Viisi minuuttia myöhemmin ottelu ratkesi lopullisesti kun Källman karkasi läpiajoon ja sijoitti varmasti ohi Forsmanin.

Åhman arvioi, että Inter-maalit eivät olleet täysin pelin kuvan mukaisia.
– Hallitsimme palloa enemmän toisella jaksolla, mutta onnistuimme rakentamaan paikkoja vasta jakson lopulla. Inter teki kaikki maalinsa meidän boksista turhan helposti. Niin ei saisi tapahtua.
Ottelun ratkaisi Åhmanin mukaan Interin hyökkääjäkaksikon tehokkuuden ohella kotijoukkueen läpi pelin vallinnut epätasapaino puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen välillä.
– Me ei voida olla häviämättä, jos annetaan vastustajalle neljä maalia. Harvoin pystymme tekemään viisi maalia yhdessä ottelussa, Åhman painotti.

PS Kemi onnistui kehittämään vielä loppukirin, jonka aluksi ”Kirurgi” Mäkelä pääsi laukomaan mutta tolpalla päivystänyt Koponen nappasi pallon syliinsä. Kolmannella lisäminuutilla loppulukemat näkivät päivänvalon, kun Isaksson sai pallon hyökkäyspään boksissa, harhautti vieraspuolustajan ja veti pallon Koposen käsien kautta maalin perukoille.

– Tulos ei miellytä, mutta meidän pitää nyt katsella matsia videolta ja miettiä mitä teemme toisin seuraavassa pelissä. Onneksi RoPS-peliin on viikko aikaa. Tämän tuloksen pohjalta moni ei meiltä varmaan odota juuri mitään siinä pelissä, mutta eipä moni odottanut sitä ennen kauden alkuakaan. Se on selvää, että paljon tiiviimpään peliin meidän täytyy pystyä, Åhman aprikoi.
Åhman ennakoi, että joukkueen tuorein vahvistus Aliyu Abubakar tulee tekemään ensiesiintymisensä PS Kemin paidassa ensi sunnuntain RoPS-ottelussa.
– Ehdottomasti hänenlaistaan pelaajaa puolustukseen tarvitaan. Hän on hyvässä kunnossa, mutta tuli Kemiin vasta lauantain vastaisena yönä, eikä ehtinyt saada alle yhtään joukkuetreeniä, minkä vuoksi hänen peluuttamisessaan tässä pelissä ei ollut mieltä. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot

PS Kemi: Oskari Forsman, Marek Kaljumäe, Victor Shevchenko, Kosta Manev, Kristian Heinolainen, Jacob Esposito (63. Juho Mäkelä), Kevin Mombilo (82. Maksim Lipin), Julian Guevara, Keaton Isaksson, Kevin Tano (77. Justus Lehto), Hakeem Araba.

FC Inter: Jere Koponen, Teemu Penninkangas, Ari Nyman, Tero Mäntylä, Abdoulie Mansally, Mikko Kuningas (74. Niilo Mäenpää), Ivan Sesar (89. Lassi Viholainen), Mika Ojala, Tatu Varmanen, Timo Furuholm, Benjamin Källman (90+3. Joona Järvistö).

TAKAISIN