PS Kemi kukisti RoPS:n – Lapin valtikka pysyy Kemissä

PS Kemi otti ensimmäisen voittonsa tämän kauden Suomen cupissa pelaamalla, kun uudistunut kemiläisjoukkue kaatoi vierasjoukkueena kotihallissaan Rovaniemen Palloseuran 2-1 (0-0). Näin PS Kemi pitää edelleen hallussaan Lapin derbyvaltikkaa, joukkuehan voitti myös joukkuiden edellisen liigakohtaamisen Rovaniemellä.
PS Kemin maaleista vastasivat joukkuetta kipparoinut Kevin Tano sekä Aleksi Isomäki. RoPS:n kavennusosuman teki Lassi Lappalainen.

Kuninkaiden voitto oli ansaittu, vaikka tulikin vain yhden maalin erolla. PS Kemin hyökkäyspeli oli laadukkaampaa ja joukkue pystyi luomaan maalipaikkoja isäntätiimiä enemmän. RoPS hallitsi vain ottelun ensimmäistä ja viimeistä kymmenminuuttista, muuten ottelu oli mustapaitaisten kemiläisten hallussa.

RoPS:lla oli läpi ottelun vaikeuksia puhkoa PS Kemin viiden miehen alakertaa, kun taas RoPS -puolustus oli helisemässä kemiläistaiturien kanssa. Ottelun ensimmäinen maali oli syntyä jo avausjakson puolivälin jälkeen kun Tano laukoi terävästi kohti ylänurkkaa, mutta RoPS-vahti Antonio Requero ylsi huipputorjuntaan. Toisen jakson alussa hollantilainen oli jälleen tekopaikassa, mutta pallo livahti ohi RoPS-maalin.

PS Kemin ansaittu johtomaali syntyi 56. minuutilla, kun mainion ottelun pelannut australialainen laitapakki Jacob Esposito antoi komean syötön Tanolle, joka otti pallon haltuunsa ja ohitti Requeron sinivalkoisten puolustuksen estelyistä huolimatta.
PS Kemi tuplasi johtonsa 78. minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Aleksi Isomäki hyödynsä ensimmäisellä kosketuksellaan RoPS-puolustuksen haparoinnin ja toimitti pelivälineen maalin perukoille.
RoPS:n loppukiri tuotti vain yhden osuman. 81. minuutilla Lassi Lappalainen onnistui nostamaan pallon jälleen hyvän ottelun pelanneen Oskari Forsmanin yli.

PS Kemin käskyttäjä Jari Åhman oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.
– Etenkin kun se tuli hyvän oman tekemisen kautta, Åhman myhäili ja kertoi joukkueen vahvistuvan ensi viikolla, kun pelaajarinkiin liittyy kauan kaivattu hyökkääjä.
– Voimaa on tulossa, Åhman vakuutti.

Kokoonpanot:

RoPS: Requero, Juho Hyvärinen (64. Fugo Segawa), Leo Väisänen, Juuso Hämäläinen, Lassi Järvenpää, Antti Okkonen, Lassi Lappalainen, Moraes (72. Lucas Lingman), Eetu Muinonen, Caliman (50. Aapo Heikkilä), Simo Roiha.
PS Kemi: Oskari Forsman, Niko-Petteri Kuukasjärvi, Victor Shevchenko, Jacob Esposito, Jorginho, Adriaan Kruisheer, Henrik Ölander, Iiro Vanha (61. Adam Vidjeskog), Maksim Lipin (77. Aleksi Isomäki), Keaton Isaksson (87. Kristian Heinolainen), Kevin Tano.

TAKAISIN