PS Kemi päätti kautensa voitokkaasti Lahdessa

PS Kemi päätti kautensa voitokkaasti kukistamalla Veikkausliigan päätöskierroksella FC Lahden vieraskentällä maalein 1-2 (0-0). Näin Ykköseen ensi kaudeksi matkaava joukkue hyvästeli Veikkausliigan komeasti kahden ottelun voittoputkella. PS Kemin maaleista vastasivat Victor Shevchenko ja Maksim Lipin, jonka tekemä voittomaali oli myös miehen avausmaali Veikkausliigassa.

Avausjakson jälkeen monikaan ei olisi lyönyt ropojaan vierasvoiton puolesta, niin selkeästi FC Lahti ottelua hallitsi. Kemiläisillä ei ollut jaksolla ainuttakaan tekopaikkaa, ei edes puolittaista. Pallo pyöri ensimmäisellä pelipuolikkaalla useaan otteeseen PS Kemin boksissa, mutta maaliin asti mustapaidat eivät pyöryläistä saaneet. Lähimpänä onnistumista oli Pavel Osipov, joka oli 13. minuutilla tuhannen taalan tekopaikassa, mutta PS Kemin maalia toistamiseen tällä kaudella vartioinut Tatu Kujanpää veti pidemmän korren jalkatorjunnallaan. Lisäksi Henri Anier veti 40. minuutilla pelivälineen PS Kemin tolppaan.

Toisella jaksolla FC Lahti jatkoi selkeää hallintaansa, joka johti 66. minuutilla ansaittuun 1-0 -johtoon. Henri Anier eteni päätyyn ja syötti takaviistoon täysin vapaana ollelle Osipoville, joka onnistui ohittamaan Kujanpään. Ottelu vaikutti ratkenneelta.

Kotijoukkueen kuparisen rikkoutuminen kuitenkin herätti punanutut ja vain kolme minuuttia myöhemmin pallo oli FC Lahden maalissa. Victor Shevchenko nousi maalinedustalla korkeimmalle Iiro Vanhan antamaan vapaapotkuun ja puski pallon vastustamattomasti lahtelaisvahti Damjan Shishkovskin ohitse. Maali oli Shevchenkon neljäs Veikkausliigassa.

Ja kun tasoitusmaalista oli kulunut vain pari minuuttia nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Maksim Lipin eteni määrätietoisesti ja laukoi komeasti rangaistusalueen rajamailta. Shiskovski ei yltänyt pallon eteen heittäytymisestä huolimatta, vaan tarkka veto vei pallon verkkoon takatolpan kautta.

Ottelun loppuajan Lahti haki kiivaasti tasoitusta, mutta ei kyennyt enää vaihtojenkaan avulla avausjakson tapaiseen hallintaan, vaan myös PS Kemillä oli tilaisuutensa lisäosumiin. Lähimpänä oli Ville Moilanen, jonka veto pienestä kulmasta 76. minuutilla meni vain hieman lahtelaismaalin ohitse.

Voitto maistui PS Kemin pelaajille raskaan kauden jälkeen ja joukkue kävi halaamassa kaikki vieraskatsomossa olleet kannattajansa. Kauden parhaan pelinsä pelannut Maksim Lipin palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana. Punanuttujen sankareihin lukeutui myös Tatu Kujanpää, joka pystyi pitämään maalinsa puhtaana 155 minuuttia ja voitti molemmat pelaamansa liigaottelut.

Kokoonpanot
FC Lahti: Damjan Siskovski, Nuutti Laaksonen, Mikko Hauhia, Spencer Silva Lima, Pavel Osipov, Eemeli Virta, Xhevdet Gela, Teemu Jäntti (83. Santeri Hostikka), Henri Anier (69. Jasin-Amin Assehnoun), Irfan Sadik (58. Ville Salmikivi), Stenio.
PS Kemi: Tatu Kujanpää, Kristian Heinolainen, Victor Shevchenko, Marek Kaljumäe, Jorginho, Henrik Ölander, Ville Moilanen, Husein Demiri (74. Luiyu Laquerre), Iiro Vanha, Maksim Lipin, Juho Mäkelä.

TAKAISIN