PS Kemi pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2018

PS Kemi pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2018, vaikka kokikin 1-3 -kotitappion Kuopion Palloseuralle viimeisellä kierroksella. PS Kemin sarjapaikan ratkaisi viime kädessä FC Lahti voittamalla HIFK:n 2-1, ja passitti helsinkiläiset piinaavaan liigakarsintaan Espoon Honkaa vastaan.

Ei siis ihme, että riemunkiljahduksia kuului Sauvosaaressa molemmista pukukopeista ottelun jälkeen. KuPS juhli hopeamitaleita ja PS Kemi sarjapaikkaa.

PS Kemin ja KuPS:n välinen ottelu oli pitkälti taputeltu jo 37. minuutilla, kun kuopiolaiset karkasivat viidessä minuutissa 0-3 johtoon. Ensin 32. minuutilla Petteri Pennanen laukoi kaukaa lujaa. Oskari Forsmanin torjunnasta Ats Purje iski ensimmäisen osuman. Pelikellossa ei kulunut minuuttiakaan, kun Ville Saxman laukoi 2-0 aivan maalin suulta KuPS:n myllytettyä PS Kemin puolustuksen sekaisin. Ja 37. minuutilla Nikko Boxall puski pallon kulmapotkun etukulmasta kolmannen kerran PS Kemin verkkoon.
– En tiedä mitä siinä tapahtui. Se oli aivan hirveää, kummasteli PS Kemin kapteeni Lassi Nurmos KuPS:n maalisumaa.

PS Kemi nousi kuitenkin syvimmästä alhosta Abdoulie Mansallyn kavennusmaalilla jakson viimeisellä minuutilla. Kevin Tano tarjoili mainion syötön maalin edustalle edenneelle Mansallylle, jonka viimeistely oli näyttävä.
– 3-0 -tilanteessa tuntui, että ottelu on ohi, mutta ”Kennyn” maalilla pääsimme vielä peliin mukaan, totesi PS Kemin valmentaja Jari Åhman.

Toinen jakso oli tasaisempi ja molemmilla oli saumaa maalitilinsä lisäämiseen. 51. minuutilla KuPS:n Petteri Pennanen tykitti ylärimaan ja paluupalloon päässyt Ats Purje laukoi vapaasta paikasta pallon yli maalin.

53. minuutilla PS Kemin Momodou Ceesay pääsi puskemaan Matias Ojalan keskityksestä, mutta peliväline meni maalin yli. 60 minuutilla KuPS-maalilla oli kova hässäkkä ja ensin vieraspuolustus sai siivottua Mansallyn vedon maaliviivalta. Tilanteesta seuranneesta Sergei Mosnikovin antamasta kulmapotkusta pallo pyöri jälleen KuPS:n maalin edustalla kunnes KuPS:n Hamed Coulibaly onnistui purkamaan tilanteen. 74. minuutilla Ceesay veti tulisesti ja kotiyleisö kohahti, mutta laukaus meni niukasti ohi ja heilutti vain maalin takana ollutta suojaverkkoa.

Jari Åhman onnitteli pelin jälkeen KuPS:n Jani Honkavaaraa hopeamitaleista ja totesi, ettei PS Kemillä ollut kuopiolaisia vastaan juurikaan saumaa kauden kolmessa kohtaamisessa.
– Heillä on vahvoja pelaajia, tänään esimerkiksi Purje sitoi ajoittain yksin kolme meidän keskustopparia. KuPS oli ehdottomasti sarjan paras joukkue HJK:n jälkeen.

Åhman puolestaan otti vastaan Honkavaaralta onnittelut sarjapaiksta, mutta Åhman muistitti, ettei ole kiva olla kahta kautta peräkkäin tilanteessa, jossa sarjapaikka ratkeaa vasta viimeisellä kierrokselle joukkueen tavoitteiden ollessa paljon korkeammalla.
– Loppukauteen vaikutti esimerkiksi se, ettemme voineet treenata kuten olisimme halunneet. Olemme harjoitelleen kolmella eri kentällä ja näin syksyllä harjoitusolosuhteemme ovat olleet erittäin huonot. Se on verottanut tekemistämme.

Åhman kyseli ääneen myös sitä ansaitseeko Kemi sarjapaikkaa ylimmällä sarjatasolla, elleivät ottelut kiinnosta kotiyleisöä.
– 800 – 1000 henkeä ei riitä ja se näkyy myös seuran taloudessa. Ymmärrän kyllä, että yleisö haluaisi nähdä kotikylän poikia joukkueessa. Ovet ovat kuitenkin avoimet ja minulle on saanut ilmoittautua, mutta soittoja ei ole tullut.
– Olemme myös pieni seura, jolla on rajalliset resurssit. Emme pysty maksamaan pelaajille sellaisia palkkoja kuin muualla, mikä johtaa siihen, että pelaajiamme lähtee muualle. Tämä on vain fakta, joka on ollut pakko hyväksyä.

Åhman oli huolisssaan myös ensi kauden pelaajatilanteesta.
– Sopimuksia ensi kaudeksi on liian vähän, 4 + 2 optiota. Se on toki enemmän kuin vuosi sitten tähän aikaan, mutta näkisin, että meillä pitäisi olla enemmän kahden vuoden sopimuksia, ettei yli puolet joukkueesta vaihdu joka vuosi, Åhman arvioi. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot
PS Kemi: Oskari Forsman, Matias Ojala, Lassi Nurmos, Aubreu David (70. Eduar Zea), Abdoulie Mansally, Omar Jama (46. Momoudou Ceesay), Juuso Laitinen, Julian Guevara, Albion Ademi (86. Justus Lehto), Sergei Mosnikov, Kevin Tano.
KuPS: Otso Virtanen, Jiri Nissinen, Nikko Boxall, Hamed CouliBaly, Sebastian Sorsa, Petteri Pennanen, Ruben Gabriel, Ville Saxman, Saku Savolainen (73. Ilmari Niskanen), Urho Nissilä (86. Igor Cheminava), Ats Purje (69. Gbolahan Salami).

Varoitukset:
PS Kemi: 14. Aubreu David, 82. Eduar Zea,86. Albion Ademi, 89. Julian Guevara.
KuPS: –

TAKAISIN