PS Kemi pestasi kolme uutta suomalaispelaajaa

PS Kemin Veikkausliigassa pelaava joukkue on vahvistanut rivejään tekemällä kolmen nuoren pelaajan kanssa kaksivuotiset sopimukset.

18-vuotias laiturin paikalla pelaava Ville Moilanen on kemiläisen jalkapallokoulun kasvatti, joka pelasi ja opiskeli kaksi vuotta Englannissa Bradford Cityn akatemiassa. Moilanen palasi Suomeen syksyllä ja pelasi loppukaudesta TP-47:n riveissä Kakkosessa 13 ottelua. PS Kemissä Moilanen on pelannut seitsemän ottelua.

– Ville palaa kotiin pienen reissun jälkeen. On kiva, että joukkueeseen saadaan lisää kemiläistä väriä ja on mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle tasolle Ville nousee. Hän on nopea kaveri ja hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Mutta täytyy muistaa, että hän on vasta 18-vuotias, jolla on edessään paljon pelivuosia, toteaa tyytyväinen PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

PS Kemiin liittyvä Kristian Heinolainen on 18-vuotias laitapuolustaja, joka kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon. Nuorukainen kellotti viimeksi viikko sitten Italiaa vastaan täydet 90 minuuttia. Heinolaisen aiemmat seurat ovat HIFK ja IF Gnistan.

– Kristian on urheilullinen pakki, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Kiva, että Kristian ja moni muu nuori pelaaja haluaa tulla meille kehittymään. Nuorten maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipposen mukaan Kristian omaa mahtavan potentiaalin. Mielenkiintoista nähdä kuinka suuren roolin hän joukkueessa ottaa, Åhman aprikoi.

20-vuotias laitapuolustaja Henrik Ölander tulee PS Kemiin HJK:n organisaatiosta. Hän on pelannut pääsääntöisesti Ykköseen nousseen Klubi-04 joukkueessa. Päättyneellä kaudella Ölander pelasi 19 ottelua. Kaikkiaan hänellä on takanaan 52 Kakkosen peliä.

– Henrik on nuori haku vasemman laitapakin tontille. Hän on ollut hyvässä valmennuksessa ja hänen taito- ja tietotasonsa on hyvällä tasolla. Odotan kovasti, että hän saa pelejä alle ja uskon, että hän saa hyvän nosteen uralleen Kemissä, Åhman sanoo.

Åhman sanoo olevansa tyytyväinen joukkueen rakentamisvaiheeseen ja nuorentumiseen.
– On hienoa, että meille tulee nuoria motivoituneita ja urallaan eteenpäin haluavia pelaajia, jotka myös sitoutuvat joukkueeseen kaksivuotisilla sopimuksilla. Uskon vakaasti, että myös seuran kannalta tämä on oikea tie, Åhman paaluttaa.

Kolmikon myötä PS Kemillä on nyt 18 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.
– Hienoa, että pääsemme tammikuun alussa heti harjoittelemaan miltei täydellä joukkueella. Treenivahvuuteen tulee myös muutama Akatemian pelaaja, Åhman myhäilee.

Lisäksi PS Kemi hakee riveihinsä hyökkääjää. Neuvottelut ovat käynnissä ja seuran toiveissa on, että seuraava pelaajasopimus voidaan julkistaa vielä ennen vuodenvaihdetta tai heti sen jälkeen. (Juhani Hiltunen)

Kuvassa seurajohtaja Arto Hakala toivottaa Ville Moilasen tervetulleeksi takaisin PS Kemiin.

TAKAISIN