PS Kemi suosikkina sunnuntain JJK -otteluun

PS Kemi matkustaa sunnuntaiksi Vaajakoskella ottamaan mittaa JJK Jyväskylästä ja hakemaan samalla pistepussiinsa täydennystä. PS Kemi lähtee Veikkauksen kerroinlaskijoiden mukaan otteluun lievänä suosikkina. Vierasvoiton kerroin on 2,13 ja kotivoiton 3,10.
– Reissuun lähdetään sillä mielellä, ettei kolme ottelua kestänyttä tappiotonta putkea katkaista ja tottakai voittoa lähdetään tavoittelemaan, PS Kemin luotsi Jari Åhman toteaa.

Sarjassa viimeisenä yhdeksällä pisteellä, 15 pistettä PS Kemiä jäljessä oleva JJK janoaa kauden toista voittoaan. Kauden ainoasta voitosta on jo aikaa, sillä se tuli 27. toukokuuta kotiottelussa Ilvestä vastaan numeroin 3-1. Mikäli JJK aikoo aikoo uusia sarjasopimuksensa, voittoja pitäisi alkaa tulla jotakuinkin liukuhihnalta. Toki sarjaa on jäljellä vielä kolmannes ja jaossa on vielä 36 pinnaa per joukkue.

Ilves-voiton lisäksi JJK on kartuttanut pistesaldoaan kotitasapeleillä Kuopion ja Rovaniemen Palloseuroja vastaan sekä vierastasureilla HIFK:n, FC Lahden, PS Kemin ja VPS:n kotiluolista.

JJK on paitsi sarjataulukon jumbona, myös kuntopuntarin viimeisenä. Joukkue on saalistanut viimeisestä viidestä pelistään kaksi tasapelipistettä (VPS, RoPS) ja hävinnyt kolme (SJK, Ilves, KuPS). PS Kemin viiden viimeisen pelin saldo on yksi voitto (FC Inter), kaksi tasapeliä (VPS ja Ilves) sekä kaksi vierastappiota (KuPS ja HJK). Huomioitavaa on, että JJK on kokenut tappionsa pienin 1-2 maalin marginaalein.
– JJK on näyttänyt, ettei se ole heittänyt pyyhettä kesään, ja taistelee tosissaan sarjapaikastaan, mikä on hienoa. Sunnuntaina tulee tiukka peli, Åhman ennakoi.

PS Kemillä sai ottelun alle yhden vapaapäivän JJK:ta enemmän keskiviikkona pelatun Ilves-tasurin jälkeen. JJK vieraili torstaina Kuopiossa häviten 1-0. JJK säästeli ottelussa osaa avainpelaajistaan PS Kemi -ottelua ajatellen, poissa olivat muun muassa puolustajat Hindrek Ojamaa ja Antto Tapaninen, kokenut liigajyrä Mikko Manninen sekä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, kuusi maalia tällä kaudella tehnyt kamerunilainen Gael Etock.

JJK:n riveissä pelaa myös kaksi entistä PS Kemin peluria, puolustaja Felix Gustavsson ja hyökkääjä Sasa Jovovic. Sasan lisäksi joukkue vahvistui siirtoikkunan aikana hankkimalla Hindrek Ojamaan puolustuslinjaansa.

PS Kemillä ei ole ongelmia kokoonpanon kanssa.
– Kaikki ovat pelikunnossa, myös Lassi Nurmos, joten täydestä kokoonpanosta päästään valitsemaan kenttäryhmitys, Åhman kertoo.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin liigassa vain kerran. Sauvosaaressa 3. kesäkuuta joukkueet tahkosivat 1-1 -tasatuloksen. Maalintekijöinä olivat PS Kemin Filip Valencic ja JJK:n Gael Etock. JJK joutuu pelaamaan ottelun Vaajakosken nurmella Harjun kotikenttänsä peruskorjauksen viivästymisen vuoksi.

JJK – PS Kemi su 13.8. klo 17 Vaajakoskella.

TAKAISIN