PS Kemillä 15 sopimuspelaajaa

PS Kemillä on tällä hetkellä viisitoista sopimuspelaajaa. Viime vuonna julkaistiin jo Tatu Kujanpään, Henri Korkeamäen, Kaapo Lepojärven, Jani Alaperän, Jesse Oinaan ja Aleksi Isomäen sopimukset. Uusista pelaajista viime sunnuntaina kentällä nähtiin Aleksi Räihä, Leevi Kallinen, Sami Turunen, Valdrin Azemi, Eemil Koskela ja Nico Mäki.

Aleksi Räihä on kaikille PS Kemiä seuranneille tuttu pelaaja. Nyt jo yhdellätoista eri kaudella punapaitaa kantanut Räihä toimi viime kaudella PS Kemi Akatemian pelaajavalmentajana. Aiemmin ylempänä kentällä viihtynyt seuralegenda on viime vuosina totuttu näkemään puolustuslinjassa. Vuonna 2000 syntyneet KePS-kasvatit laitapuolustaja Sami Turunen, keskuspuolustaja Leevi Kallinen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Eemil Koskela olivat Räihän alaisuudessa isossa roolissa viime kauden Kolmosessa.

21-vuotias Nico Mäki pelasi muutaman pelin PS Kemissä jo kaudella 2014 ja on sittemmin kartuttanut rutkasti kokemusta Kolmosen peleistä FC Kemin ja viime kaudella Akatemian mukana. Niin puolustavissa kuin hyökkäävissäkin rooleissa kentällä nähty Mäki hääri Kakkosen Cupin avauksessa kärkenä, mutta useimmiten monipuolinen peluri on miehittänyt keskikenttää.
Ainoa Meri-Lapin ulkopuolelta tuleva pelimies tällä hetkellä on 20-vuotias Valdrin Azemi. Puolustava keskikenttä on edustanut Helsingissä useita seuroja, joihin lukeutuvat mm. Atlantis, PK-35 ja HJK:n A-juniorit. Viime kaudella Azemi pelasi Kakkosta ja Kolmosta joukkueinaan HIFK/2 ja HIFK/3.

Lisäksi tällä viikolla on tehty sopimukset maalivahti Matias Aholan, puolustaja Tomi Raasakan ja laitapelaaja Casper Pitkäsen kanssa. Päävastuun Akatemian torjuntatöistä viime kaudella kantanut Ahola muistetaan myös yllätyskomennuksestaan edustusjoukkueen maalille viime toukokuun Honka-ottelussa. Niinikään Akatemiassa viime kaudella pelannut laitapuolustaja Raasakka lukeutuu myös lahjakkaaseen Kemin Palloseuran 00-ikäluokkaan. Myöskin 18-vuotias laitapelaaja Pitkänen oli viime vuonna alkukaudesta TP-47/2:n ja ToTan mukana ja loppukaudesta PS Kemin B-junioreissa.

Kaikki tänä vuonna solmitut sopimukset ovat yksivuotisia vuoden jatko-optiolla. Joukkueen rakentamisessa huomioidaan myös Akatemian tarpeet ja pyritään takaamaan toimiva yhteistyö joukkueiden välille sekä riittävän suuri pelaajisto. Seuraava Cup-ottelu pelataan sunnuntaina Kuninkaiden matkatessa Ounashalliin RoPS/2:n vieraaksi kello 15.30 alkavaan otteluun. Nuorille pelaajille tarjoutuu arvokkaan näyttöpaikan lisäksi haaste tuloksen saavuttamisesta, sillä tappiolla Kuninkaiden taival ei jatku lohkovaihetta pidemmälle.

TAKAISIN