PS Kemillä edessä jälleen kauden tärkein ottelu

PS Kemillä on jälleen kerran edessään kauden tärkein ottelu. Lauantaina on viimeinen mahdollisuus varmistaa sarjapaikka ensi kauden Veikkausliigaan ennen mahdollisia karsintapelejä. Sauvosaaressa vastaan asettuu liigan hopeamitaleja hamuava KuPS, joka on dominoinut joukkueiden kaikkia liigakohtaamisia viime ja tällä kaudella. KuPS on voittanut PS Kemin viidesti liigassa. Viimeksi PS Kemi on onnistunut nujertamaan kalakukkokaupungin kanarialinnut viime kevättalven liigacupissa, tuolloin Kuopio-hallissa numeron 0-2.

Vastus on siis lähes kovin mahdollinen, eikä helppoja pisteitä ole luvassa. PS Kemi jatkaa liigassa, jos se voittaa tai pelaa tasapelin. Tappiolla kolme pistettä perässä ja karsijan paikalla oleva HIFK voi kivuta maalierolla ohi, jos se onnistuu päihittämään vieraissa FC Lahden, jolla on vielä voitolla mahdollisuus yltää eurocupin peleihin oikeuttavalle nelospaikalle.
HIFK tai PS Kemi joutuu kauden päätteeksi hermoja raastaviin liigakarsintaotteluihin espoolaista FC Honkaa vastaan.

Valmentaja Jari Åhmanin mukaan kotijoukkue lähtee matsiin oman pelaamisen kautta tavoitteenaan ilkkua tilastoille ja ottaa ensimmäinen voitto savolaisjoukkueesta. Se varmistaisi myös tavoitteista tärkeimmän; sarjapaikan. Åhmanin mukaan varsinkin tahtotila ratkaisee lauantaina paljon.

PS Kemi ei lähde Åhmanin mukaan pelkästään puolustamaan matalalla blokilla, vaan pelaamaan aktiivista peliä molempiin suuntiin. Joukkueen täytyy pystyä rikkomaan KuPS:n taitavan keskikentän pelinrakentelu ja välttää puolustuspelin virheet, jotka ovat vieneet tällä kaudella paljon pisteitä. Varsinkin purkupalloille pitää antaa kyytiä, eikä lähteä neppailemaan alakerrassa lyhyillä syötöillä paineen alla. Åhmanin mukaan lauantain yksi teemoista onkin pelin pitäminen yksinkertaisena, eikä mies kannusta pelaajiaan yrittämään liian hienoja kuvioita liukkaalla kentällä.

Pelaajatilanne on hyvä, sillä ainoastaan Marek Kaljumäe on sivussa. Kaikki muut pelaajat ovat Åhmanin käytettävissä. Kuopiolaisilla ei tiettävästi ole poissaoloja.

PS Kemi toivoo runsaslukuista yleisöä tuekseen tärkeässä ottelussa. Seura tarjoaa 200 ensimmäiselle tulijalle munkkikahvit.

PS Kemi – KuPS Sauvosaaressa la 28.10. klo 14.

TAKAISIN