PS Kemin hyvä peli-ilme ei riittänyt pisteisiin

PS Kemin hyvä peli ei riittänyt pisteisiin Karihaaran tekonurmella sarjajohtaja Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Tasokas vierasjoukkue pystyi hyödyntämään yhden kotijoukkueen puolustusvirheen ja vei pisteet mennessään tuloksella 0-1 (0-1).
Ottelun ainoa maali nähtiin jo 7. minuutilla. Atom Tanaka jatkoi entisen PS Kemin peluri Obilorin rajaheiton taitavasti PS Kemin maalin takanurkalle, jonne maalinsylkijä Morelos oli jätetty vapaaksi ja mies pukkasi mutkattomasti kauden kahdeksannen osumansa.
- Olemme puhuneet joukkueen sisällä nimenomaan siitä, miten näitä tilanteita pitää puolustaa boksissa. Olihan se hyvin tehty maali, mutta silti se oli puolustettavissa, manaili kotijoukkueen valmentaja Jari Åhman.
Kokonaisuudessaan Åhman oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin – lukuunottamatta maaliin johtanutta tilannetta. PS Kemin peli-ilme olikin nimekästä vierasjoukkuetta vastaan erinomainen, varsinkin verrattuna edelliseen kotiotteluun. Joukkue jaksoi taistella jokaisesta pallosta, repiä ja raastaa. Pakka pysyi hyvin koossa, pelaajien etäisyydet järkevinä ja bensakin riitti loppuun saakka.
Kotijoukkue sai myös rakennettua muutaman maukkaan tekopaikan. Paras tilanne oli 61. minuutilla Filip Valencicillä, jonka nostoon HJK-vahti Thomas Dähne nipin napin ylsi. Kemiläisille jäi paljon hampaankoloon myös toisen jakson alun tilanteesta, jossa kauden parhaan pelinsä pelannut kärkimies Momodou Ceesay kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari Kalle Mäkinen ei nähnyt tilanteessa rikettä.
Avausjaksolla PS Kemi sai oikeastaan vain yhden todellisen tekopaikan, mutta HJK-puolustus sai siivottua Ceesayn pienestä kulmasta lähettämän tuikkauksen aivan maaliviivan tuntumasta. Toki HJK:lla oli paikkoja lisämaaleihinkin – varsinkin toisen jakson alussa joukkueen intouduttua laukaisutalkoisiin, mutta enimmäkseen kudit viuhuivat yli ja ohi tai sitten maalivahti Oskari Forsmanin ulottuville.
Laukaisut menivät tilastojen mukaan HJK:lle 13-5, mutta maalia kohti osuneet kudit vain 5-4. HJK:n pienoisesta hallinnasta toki kertoo kulmuritilasto, jonka miljoonamiehistö vei puhtaasti 9-0.
Ottelu antoi uskoa niin kotijoukkueelle kuin sen faneillekin. Jos peli-ilme pysyy vastaavana, pisteitä ropisee jatkossa ihan varmasti.
- Kyllähän pelin intensiteetti lämmittää mieltä, mutta kun pisteitä ei tule, tyytyväinen ei voi olla. Kyllä me lähdemme hakemaan jokaisesta ottelusta voittoa, Åhman vakuutti.
HJK:n käskyttäjä Mika ”Bana” Lehkosuo luonnehti ottelua vaikeaksi.
- Saimme maalin hyvään aikaan. Ja toisen jakson alussa oli paikat toiseenkin maaliin. Oli vastustajallakin hetkensä, mutta meillä oli tekopaikkoja enemmän. Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen. Myös toinen nollapeli putkeen miellyttää, Lehkosuo tiivisti. (Juhani Hiltunen)

Kokoonpanot
PS Kemi: Forsman Oskari, Kaljumäe Marek, Laitinen Juuso, Zea Eduar, Mansally Abdoulie, Gullsten Aleksi (81. Lehto Justus), Ojala Matias (68. var.), Guevara Julian (86. Heidari Reza), Karjalainen Rasmus, Ceesay Momodou (64. Salazar Edwin, 76. var.), Valencic Filip (32. var.)

HJK: Dähne Thomas, Rafinha, Patronen Hannu (81. var.), Obilor Faith Friday, Jalasto Ville, Dahlström Sebastian, Tanaka Atom (83. Onovo Vincent), Annan Anthony, Pelvas Akseli, Morelos (42. var., 86. Jallow Ousman), Mensah Evans (65. Pirinen Juha).

Ottelun lehdistötilaisuus:

TAKAISIN