PS Kemin ja David Hannahin tiet eroavat

PS Kemi on purkanut tänään David Hannahin urheilutoimenjohtaja- ja valmentajasopimukset. Purku tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä Hannahin kanssa. Sopimuksen purkamisen taustalla ovat niin PS Kemin Veikkausliigajoukkueen pelilliset asiat, taloudelliset seikat kuin seuran uudet strategiset linjauksetkin. Loppukaudeksi PS Kemin liigajoukkueen vetovastuun ottaa päävalmentaja Steven Polack, muun valmennusryhmän pysyessä ennallaan.— Ensinnäkin haluan kiittää joukkueen kapteeneja Juhoa ja Mikkoa heidän tuestaan ottaessani valmennuspestin vastaan. Haluan myös kiittää pelaajia heidän asenteestaan ja kovasta työstä näiden 13 viikon aikana. Toivotan heille erittäin paljon onnea jäljellä oleviin kolmeen otteluun sekä tulevaisuuteen, David Hannah toteaa.
Hannah on erityisen iloinen siitä että kesän aikana on annettu peräti viidelle Akatemian pelaajalle mahdollisuus Veikkausliigadebyyttiin tänä kesänä, mikä on osoitus akatemia- ja edustusjoukkueen hyvästä yhteydestä.
— Toivottavasti tämä linkki jatkuu myös tulevien kausien aikana. Haluan kiittää myös koko seuran henkilöstöä, vapaaehtoisia ja valmennusta kovasta työstä ja sille omistautumisesta, mistä olen henkilökohtaisesti hyvin kiitollinen, Hannah jatkaa.

PS Kemi puolestaan kiittää Hannahia hänen palveluksistaan seuralle ja toivottaa kaikkea hyvää jatkossa, vaikka yhteistyön pelilliset tulokset eivät olleet toivotulla tasolla. PS Kemi voitti Hannahin valmennuksessa pelaamastaan 14 ottelusta yhden ja pelasi lisäksi neljä tasapeliä.
— Kun joukkue putoaa Ykköseen, ei pelillisiin saavutuksiin voi missään nimessä olla täysin tyytyväinen. Tavoitteena pitää aina olla seuran eteenpäinmeno, toteaa PS Kemin toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen.


Ykköseen putoamisen varmistuttua PS Kemi on tehnyt uusia linjauksia toimintaansa. Jatkossa seura lähtee strategiassaan siitä, että alueen omat voimavarat ja pelaajat katsastetaan ensin ja myös valmennuksessa pyritään hyödyntämään paikallista osaamista unohtamatta koko Meri-Lappia koskevaa yhteistyötä.
— Valmennuksen uusiminen on osa uutta strategiaa. Myöskään taloudellisesti meillä ei ollut muuta mahdollisuutta tässä tilanteessa. Päätöksiin ja uusien linjauksien vetämiseen vaikuttivat taloudelliset resurssit ja viime aikojen tiivis keskustelu eri toimijoiden kanssa, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen kertoo.

Ensi kauden Ykkösen joukkuetta ryhdytään rakentamaan välittömästi liigakauden päätyttyä.  Perusajatuksena on rakentaa joukkueen runko maakunnan omien pelaajien varaan. Kauden päätyttyä ratkaistaan myös ensi kauden valmentajakysymys.
— Tavoitteena on rakentaa yhteen hiileen puhaltava ja leimallisesti merilappilainen joukkue, joka turvaa huippujalkapallon säilymisen Meri-Lapissa. Tähän tähtää myös aloittamamme varainkeruukampanja, Pasanen alleviivaa.

PS Kemi haluaa kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan kuluneista Veikkausliigakausista ilmaisella sisäänpääsyllä lauantain FC Inter -otteluun. Halutessaan voi kuitenkin jättää vapaaehtoisen pääsymaksun portilla olevaan keräyspisteeseen. Kausikorttilaisille PS Kemi tarjoaa ottelussa pullakahvit veloituksetta.
Mikäli Inter -otteluun saapuu vähintään 1500 katsojaa, toistetaan tempaus myös kauden viimeisessä kotipelissä 21.10, jolloin vastaan saapuu IFK Mariehamn.
— Joukkue haluaa pelata viimeiset kolme liigaottelua ylpeästi seuralogoa kantaen pelaamisesta nauttien ja näyttää kaiken osaamisensa varsinkin kotiyleisölle, Ruhanen ja Pasanen vakuuttavat.

TAKAISIN