Rönkä Voimapelaaja 2018 – Juho Mäkelä

Juho ”Kirurgi” Mäkelä on mies joka ei suomalaisessa jalkapallossa esittelyjä kaipaa. Pitkän uran aikana Mäkelä on edustanut lukuisia seuroja niin Suomessa, Sveitsissä, Skotlannissa kuin Australiankin pääsarjassa sekä SV Sanhausenia 2.Bundesliigassa. A-maajoukkue kokemusta on kertynyt kahdeksan ottelun verran. Ura alkoi Oulussa Tervarien riveissä ja tällä kaudella edessä oli paluu pohjoiseen PS Kemin kutsuessa.

35:stä ikävuodesta huolimatta hidastumisen merkkejä ei ole nähtävissä. Siitä todisteena tällä kaudella isketyt 7 liigamaalia jotka nostavat Mäkelän maalimäärän Veikkausliigassa kunnioitettavaan 111 osumaan. Tämä oikeuttaa Veikkausliigan kaikkien aikojen maalitilastossa neljänteen sijaan vain kolmen maalin päähän kolmannella sijalla majailevasta Saku Puhakaisesta. Tällä kaudella Mäkelä kantoi myös Kemin kapteenin nauhaa ja viimeisimpänä tunnustuksena palkinto Rönkän voimapelaajana. Tämä tunnustus luonnollisesti maistui Mäkelälle.

”Maistuu yhtä hyvälle kuin Rönkän tuotteet. Kaikkeni olen joka kerta kentällä antanut, hienoa saada myös tällainen tunnustus että on paikkansa kentällä ansainnut.”

Vaikka kausi putoamisen muodossa pettymykseen päättyikin löytyi kaudesta myös ilonaiheita.

”Parhaina muistoina kaudesta jäi kotivoitot muun muuassa SJK:sta ja Kuopion Palloseurasta kun päästiin täyttä pistepottia kotiyleisön kanssa juhlimaan.”

”Toinen positiivinen asia niin ehdottomasti ihmiset jotka ovat täällä aitoja ja helposti lähestyttäviä. Kauden aikana tulikin täältä monia hyviä ystäviä.”

Siirto Kemiin tälle kaudelle oli Mäkelälle ikään kuin ympyrän sulkeutuminen Pohjois-Suomeen paluun myötä. Kokenut maalitykki vakuuttaa viihtyneen Kemissä sekä avaa hieman myös tulevaisuuden suunnitelmiaan.

”Vaikka Kemi ei entuudestaan tuttu kaupunki ollutkaan niin hyvin ollaan perheen kanssa täällä viihdytty. Alusta asti ollut tervetullut olo ja päässyt todella nauttimaan pelaamisesta. Pelikentän ulkopuolella olen lukenut myös urheilujohtamisen maisteriksi. Vaikka ura jatkuukin vielä viheriön puolella niin tulevaisuudessa kiinnostaa myös päästä hyödyntämään tuota osaamista jalkapallon tai miksei muunkin urheilun parissa.” , päättää Juho Mäkelä.

Maussa on sen voima

Veljekset Rönkä Oy palkitsee jokaisessa PS Kemin kotiottelussa joukkueen voimapelaajat, jotka valitsee ottelukohtainen raati. Voimapelaajat palkitaan 3:lla 2:lla ja 1:lla sarvella. Kauden päätteeksi eniten sarvia kerännyt pelaaja eli tässä tapauksessa Juho Mäkelä palkitaan erikoispalkinnolla.

Liekö osoitus Rönkän hyvästä pelisilmästä että muuan Juho Mäkelä oli juurikin Rönkän kummipelaaja kuluneella kaudella. Rönkän hallituksen puheenjohtaja Juha Rönkä tunnustautuu pitkän linjan jalkapallomieheksi.

”Neljällä vuosikymmenellä olen jalkapalloa pelannut ja tavalla tai toisella sen täytteistä elämää elänyt. Oman pelaamisen lisäksi Kepsin riveissä tehdyn seuratyön myötä.”

Tästä huolimatta yhteistyökumppanuus ei pohjaudu pelkästään rakkaudelle lajiin vaan Juha Rönkä jakaakin kehuja niin yhteistyökumppanuuden kuin Juho Mäkelän suuntaan.

”Koen että saamme paljon tämän kaltaisilla asioilla takaisin, esimerkiksi juuri näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Olemmekin olleet laajasti eri lähialueiden seurojen mukana ja esimerkiksi yhtenä PS Kemin pääyhteistyökumppanina noin 10 vuotta.”

”Meidän slogan Maussa on sen voima yhdistyy myös hyvin urheiluun ja esimerkiksi Juho on tästä hyvä esimerkki. Antaa aina kaikkensa kentällä, tekee pirusti töitä pallottomana ja varmasti yksi Veikkausliigan inhottavimpia hyökkääjiä vastustajan puolustajan kannalta. Maaleja tietysti tulee siitä myös palkintona. Mikä tärkeintä Juho taistelee ja pistää kaikkensa likoon joukkueen puolesta” , toteaa Juha Rönkä.

Veljekset Rönkä Oy

Perheyritys Veljekset Rönkä Oy on toiminut Kemissä vuodesta 1984 ja tarjonnut asiakkailleen laadukkaita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita. Rönkä toimii valtakunnallisesti ja heidän toimintaansa kuuluvat lihan hankinta, teurastus ja jalostus. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Kemissä ja tiloihin kuuluu lisäksi Ranualla sijaitseva poronkäsittelylaitos ja Keminmaassa toimiva Lapin Palvin lihanjalostusyksikkö. Hankinta-, käsittely- toimitusketjun ollessa lyhyt ja tehokas lautaselle päätyvä liha on aina tuoretta ja ensiluokkaista. Veljekset Rönkä Oy työllistää yli 50 henkilöä liikevaihdon olleessa noin 18 miljoonaa euroa.

TAKAISIN