Saako PS Kemin pisteputki jatkoa Turussa?

PS Kemi kohtaa tiistaina Turun Veritas -stadionilla ensimmäisessä maaottelutauon jälkeisessä ottelussa FC Interin. Molemmat joukkueet ovat ohdakkeisen alkukauden jälkeen nostaneet virettään ja kumpikin on ottanut neljä pistettä kahdesta viimeisestä ottelustaan.

Viime päivinä molemmat joukkueet ovat myös kokeneet muutoksia. FC Interin vastuuvalmentaja Fabrizio Piccareta ilmoitti sunnuntaina jättävänsä tehtävänsä. Tilalle FC Inter pestasi loppuvuodeksi Piccaretan apuvalmentajana toimineen John Allenin sekä Kari Virtasen. PS Kemin pelaajapakka puolestaan kapeni yhdellä hyökkääjällä, kun Hakeem Araban sopimus purettiin.

Inter on voittanut tällä kaudella kolme peliä ja saalistanut yhtä monta tasapeliä. 12 pisteellä joukkue on sarjataulukossa yhdeksäntenä tasapistein IFK Mariehamnin kanssa. PS Kemi on sijalla 11 kahdeksalla pisteellä. Voittoja on tilillä kaksi (SJK ja KuPS) kuten tasapelejäkin (TPS, FC Lahti). Vieraskenttää PS Kemi ei vierasta, sillä kauden molemmat voittonsa joukkue on ottanut nimenomaan vieraista.

Voitolla PS Kemi kuroisi mukavasti sarjan kestikastia kiinni. Täyteen pistepottiin on historian valossa hyvät mahdollisuudet, sillä Turussa PS Kemi on pärjännyt aina mainiosti Interiä vastaan. Kotikentällään Inter ei ole vielä kertaakaan onnistunut voittamaan PS Kemiä, joka on hakenut Veritas -stadioilta aiemmilla kausilla kaksi voittoa ja yhden tasapelin. PS Kemi voittanut Interin kahdesti myös kotonaan. PS Kemi oli Interille pitkään paha peikko, sillä joukkue onnistui voittamaan Perämeren Monacon ensimmäisen kerran liigassa vasta viime vuoden elokuussa.

Joukkueiden kauden ensimmäistä kohtaamista huhtikuussa Rovaniemellä kemiläisleirissä ei muistella. Inter otti tuolloin liigahistoriansa toisen voiton PS Kemistä maalein 2-4. Tuolloin Interin kärkipelaajat Timo Furuholm ja Benjamin Källman iskivät kaksi maalia mieheen. PS Kemin riveistä puolestaan Hakeem Araba ja Keaton Isaksson tekivät liigauransa avausosumat. Inter ratkaisi pitkään tasatilanteessa edenneet pelin vasta viimeisen 11. peliminuutin aikana. PS Kemillä on siis kalavelkoja maksettavana, etenkin kun joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä kohtaamistaan FC Interille yhteismaalein 3-9.

Interin Timo Furuholm on tehotilastossa viidentenä, miehen tilillä on viisi tehtyä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Benjamin Källman on joukkueen maalipörssin kakkosnimi kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. Myös Mika Ojala on latonut kolme maalia ja antanut yhden maalisyötön. Säestystä kolmikko on saanut kaksi maalia tehneeltä Mikko Kuninkaalta. PS Kemistä kolmen maalin tekijöitä ovat Juho Mäkelä ja Keaton Isaksson. Jälkimmäinen on antanut lisäksi kolme maalisyöttöä, Mäkelä yhden.

Viimeisen viiden kierroksen kuntopuntarissa PS Kemi on kahdeksannella sijalla, Inter kuudentena. Sekin puhuu tasaisen ottelun puolesta, jonka ratkaisee pitkälle päivän kunto. Jos PS Kemi pystyy puolustuspelissään yhtä vahvaan esitykseen kuin edellisottelussaan FC Lahtea vastaan niin hyvä tulee. Interin kokoonpanosta sivussa ovat Niko Markkula ja Yoonis Muse.

FC Inter – PS Kemi Turun Veritas –stadionilla ti 12.6. klo 18.30.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset:

28.5.2016. FC Inter – PS Kemi 0-2
13.8.2016. PS Kemi – FC Inter 3-1
14.10.2016. FC Inter – PS Kemi 0-0
23.5.2017. FC Inter – PS Kemi 1-3
29.7.2017. PS Kemi – Inter 2-1
19.8.2017. PS Kemi – Inter 1-5
15.4.2018. PS Kemi – Inter 2-4

TAKAISIN