Sunnuntaina tavoitteena kolmas perättäinen voitto

Sunnuntaina Sauvosaareen saapuva JJK on KuPS:n ohella ainoa joukkue, jota PS Kemi ei ole koskaan liigatasolla voittanut. Se ei kuitenkaan ole PS Kemin päämotivaatiolähde kauden neljänneksi viimeiseen kotiotteluun.
– Meitä motivoi kauden suhteellisen heikot esitykset Jyväskylää vastaan. Haluamme näyttää, että olemme paljon parempi joukkue kuin mitä JJK -otteluiden tulokset näyttävät. Etenkin viimeisen kohtaamisen tappio kaivelee, kertoo joukkueen valmentaja Jari Åhman.

Lisäksi kuninkailla elää yhä toivo nousta kuuden parhaan joukkoon, joka tietäisi ensi kaudella yhtä kotiottelua enemmän. Tällä hetkellä siihen on matkaa neljän pisteen verran.
– Se motivoi tosi paljon. Edellä olevat joukkueet ovat tosi lähellä ja muutamalla voitolla voi nopeasti kivuta sarjataulukossa ylöspäin, sanoo Åhman, joka on jatkuvasti painottanut joukkueen katselevan sarjataulukkoa nimenomaan ylöspäin putoamistaiston sijaan.

PS Kemi hakee ottelusta kauden neljättä kotivoittoaan. Joukkuehan on pelannut sarjapisteiden valossa vieraissa paremmin. Vieraskentiltä on irronnut viisi voittoa (FC Inter, Ilves, HIFK, FC Lahti, RoPS) kotipelien kolmea (SJK, FC Inter, IFK Mariehamn) vastaan.
– Sunnuntaina voitto on ainoa tavoite. Haluamme pitää Sauvosaaren jatkossakin paikkana, josta vierailla on vaikea saada pisteitä. Haluamme voittaa paitsi JJK:n, myös kaikki loputkin kauden kotiottelut (VPS, SJK, KuPS), Åhman painottaa.

Kotijoukkue toivoo saavansa kotiyleisöstä aina tarpeellisen lisävoimatekijän. Yleisöllähän on sponsoriavun turvin otteluun vapaa pääsy, joten vähintään runsaat 3 000 silmäparia pitäisi kentän reunamilta löytyä, mieluummin yli 4 000, joka tietäisi samalla Sauvosaaren ja PS Kemin uutta yleisöennätystä.
– Sitä toivotaan ja että kotiyleisö olisi se 12:s pelaaja, joka siivittää joukkueen lentoon, Åhman mainitsee.

Vierasjoukkue JJK on sarjassa viimeisenä 15 pistettä PS Kemiä ja kuusi täppää karsijan paikalla olevaa HIFK:ia perässä. Joukkue on tällä kaudella ottanut kolme voittoa. PS Kemin lisäksi kettupaitojen käsittelyssä ovat kukistuneet Ilves ja SJK. Lisäksi kemiläislähtöisen valmentaja Juha Pasojan suojatit ovat pelanneet 6 tasapeliä (HIFK, FC Lahti, KuPS, PS Kemi, VPS, RoPS).

Åhmanin mukaan kotijoukkue ei sorru aliarvioimaan JJK:ta.
– Heillä on tosi hyvät kärjet (Sasa Jovovic ja Gael Etock). Varsinkin Sasa on boksissa äärettömän vaarallinen ja on tehnyt jokaiselle edustamalleen seuralle maaleja.
Silti Åhman ei aio asettaa kaksikkoa erityishuomion kohteeksi, vaan luottaa siihen, että duo pysyy kurissa koko joukkueen tiiviillä puolustamisella Lahti- ja RoPS- voitto-ottelujen tapaan.
– Liigassa jokaisella joukkueella hyviä hyökkääjiä. JJK ei ole siitä poikkeus, Åhman muistuttaa.

PS Kemiltä poissa RoPS -ottelussa varoitustilinsä täyteen saaneet Momodou Ceesay ja Marek Kaljumäe. (Juhani Hiltunen)

PS Kemi – JJK Sauvosaaressa sunnuntaina 10.9. klo 15 alkaen. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Pääkatsomon rajallisesta kapasiteetista, sekä siellä olevista varatuista kausikorttipaikoista johtuen kuitenkin pääkatsomoon pääsee vain ennakkoon hankitulla paikkalipulla, jonka hinta on 5 euroa. Pääkatsomopaikat myynnissä osoitteessa Ticketmaster.fi, sekä Prismoissa.

TAKAISIN