Tasapelipiste tuliaisina Lahdesta

PS Kemin mainio pelivire sai jatkoa Lahdessa, kun joukkue saalisti pisteen matkaansa 1-1 -tasapelillä FC Lahden vieraana. Enemmänkin oli tarjolla lukuisten maalipaikkojen myötä, mutta toisaalta myös isännillä oli liuta makeita tekopaikkoja, joten tasatulosta voidaan pitää oikeutettuna lopputuloksena.

PS Kemin ennakkoluuloton ote ja suoraviivainen sekä aktiivinen pelitapa tuotti lahtelaisille ongelmia läpi ottelun. Ensimmäinen tekopaikka tuli Husein Demirille jo 9. minuutilla, mutta makedonilainen rynni maalin edustalle Juho Mäkelän loistosyötön tavoitteluun hieman liian innokkaasti ja tilanne vihellettiin paitsioksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä lahtelaisten Hassan Sesay osui tolpan ulkoreunaan.

24. minuutilla Mäkelä pääsi nokikkain lahtelaisvahti Damjan Siskovskin kanssa Mikko Vilmusen pitkästä avauksesta, mutta ”Mäksän” veto suuntautui sivuverkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Siskovski ajautui pulaan PS Kemin karvatessa korkealta, mutta onnistui nipin napin selvittämään varsin tukalan tilanteen. Ja taas pari minuuttia lisää ja lahtelaismaalivahti sai venyä parhaimpaansa tökätessään Mäkelän 20 metristä alariman alle suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi.

PS Kemi sai ottelussa kymmenen kulmapotkua lahtelaisten kuutta vastaan. Viides kulmapotku tuotti myös tulosta. Maksim Lipinin lähettämä pallo leijui FC Lahden maalin takatolpalle ja tilanteeseen rynninyt ranskalaistoppari Jean-Felix Somay puski pelivälineen voimalla maaliin. Osuma oli Somayn ensimmäinen liigamaali ja PS Kemin johto oli enemmän kuin ansaittu. Paremmalla viimeistelyllä kemiläisjohto olisi voinut olla reilumpikin.

Myös lahtelaisten tasoitus syntyi erikoistilanteesta. Pallo pelattiin sivuvaparista PS Kemin boksiin, jossa maalinedustilanteesta puhallettiin 37. minuutilla rangaistuspotku, jonka Stenio Garcia Dutra sai maaliin Vilmusen vartalon alta, vaikka kemiläisveskari oli hyvin tilanteessa mukana aavistaen suunnan oikein. Avausjakson lopulla Lahdella oli vielä yksi tekopaikka, mutta Ville Salmikiven tulinen kuti meni niukasti ohi.

Toisella pelipuolikkaalla PS Kemin paras tekopaikka oli vaihdosta kentälle tulleella Luiyu Laquerrella. Mies pääsi tälläämään 80. minuutilla boksin sisältä vapaasti, mutta FC Lahden Loorents Hertzi liukui jalkansa eteen ja pelasti varman maalin kalkkiviivalta. Lahti puolestaan rakensi jakson parhaat paikkansa lisäajalla, mutta sekä Stenion että Fareed Sadatin vedot kolahtivat ylärimaan.

Maalin tehnyt Somay oli yksi vieraiden sankareista. Maalinsä lisäksi mies hoiti topparin tonttinsa moitteetta. Samaa voi sanoa hänen toppariparistaan Victor Shevchenkosta, joka hallitsi ilmatilaa suvereenisti. Kärjessä sekä Husein Demiri – vaikka hänen vetoyrityksensä jäivät vielä pitkälti piippuun – että Juho Mäkelä olivat jatkuvasti vaarallisia. Lahtelaisten paras oli vikkeläliikkeinen Santeri Hostikka, joka piti kemiläispuolustusta varpaillaan läpi ottelun, mutta vieraiden onneksi miehen viimeiset ratkaisut olivat poikkeuksetta luokkaa heikompia. Kakkospalkinto ojennettiin Steniolle ja kolmospalkinnon pokkasi PS Kemin Jen-Felix Somay.

Vieraiden pirteät otteet eivät jääneet huomaamatta myöskään FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnnakselta.
– Kunnioitan tulosta ja nostan hattua vastustajalle. Jos me saataisiin vielä tuollainen spiritti omaan peliin, niin ei varmaan hävittäisi yhtään peliä. PS Kemi taistelee ja sen näkee, Korkeakunnas kehui.

FC Lahti: Damjan Siskovski, Kalle Taimi (15. Josimar Lima), Artem Vjatkin, Mikko Hauhia, Loorents Hertsi (85. Fareed Sadat), Artjom Dmitrijev, Aleksi Paananen, Hassan Sesay, Stenio, Ville Salmikivi (70. Jasin-Amin Assehnoun), Santeri Hostikka.

PS Kemi: Mikko Vilmunen, Jean-Felix Somay, Victor Shevchenko, Kristian Heinolainen, Jacob Esposito, Ville Moilanen (58. Iro Vanha), Marek Kaljumäe, Demir Imeri, Maksim Lipin (56. Luiyu Laguerre), Juho Mäkelä, Husein Demiri.

Varoitukset:
FC Lahti:
46. Stenio, 61. Josimar Lima, 61. Artjom Dmitrjev, 87. Artem Vjatkin.
PS Kemi: 9. Jacob Esposito, 37. Marek Kaljumäe, 61. Husein Demiri.

TAKAISIN