Uudistunut PS Kemi taipui OLS:lle

Uudistunut ja nuorekas PS Kemi joutui taipumaan OLS:lle Suomen Cupin karsintakilpailu Kakkosen Cupin ensimmäisessä lohkopelissä lukemin 1-2 (0-2). OLS sai otteluun salama-alun, kun pallo toimitettiin vapaapotkusta kemiläisten maaliin jo ottelun toisella minuutilla. Jatkoa seurasi vartin pelin jälkeen, kun keltapaitojen nopea hyökkäys päättyi niinikään verkon perukoille. Pikatahdilla syntyneiden osumien jälkeen kotijoukkuekin alkoi todella heräillä pelaamaan ja voimasuhteet tasoittuivat. Jo OLS:n maalien välissä Jesse Oinas karkasi läpiajoon, mutta debyyttiosuman ja tasoituksen esti hyvän pelin pelannut vierasjoukkueen maalivahti.

Useasta hyvästä maalipaikasta huolimatta kauden ensimmäistä kemiläisosumaa ei avausjaksolla nähty, mutta heti ottelun toisen puolikkaan alussa alkoi tapahtua. Nico Mäki vapautti syötöllään Aleksi Isomäen puolustuksen selustaan, jotka eivät voineet muuta kuin rikkoa vikkeläjalkaista laitahyökkääjää. Tilanteesta rangaistuspotku isännille ja OLS-leiriä kuohuttanut punakortti vieraille. Pätevästi keskikentän pohjalla operoinut Valdrin Azemi ei rangaistuspisteeltä erehtynyt, vaan tykitti pallon varmasti yläkulmaan ja samalla taululle ottelun loppuluvuiksi jääneen tuloksen 1-2. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Azemi oli ottelun ainoa Meri-Lapin ulkopuolelta tuleva pelaaja Kuninkaiden kokoonpanossa.

Miltei koko toisen jakson ylivoimalla pelannut PS Kemi ei aivan täydelliseen dominanssiin kyennyt, mutta ajoittaisia vyörytyksiä OLS-maalille nähtiin. Vielä loppuhetkillä punapaidoille tarjottiin useita paikkoja tasoitusosumaan kulma- ja vapaapotkuista, mutta toiselle osumalle ei halukasta tekijää lopulta löytynyt. Lyhyellä valmistautumisella ja kapealla materiaalilla otteluun lähteneet Kuninkaat voivat kuitenkin olla tyytyväisiä otteluun tappiosta huolimatta, positiivisen esityksen lisäksi pisteitäkin olisi ollut tarjolla paremmalla viimeistelyllä. Ottelussa nähtiin kuusi edustusjoukkueen debytanttia, joista viisi kemiläisen juniorityön hedelmiä. Yleisön mieleen oli kemiläisnuorten esiinmarssin lisäksi varmasti myös seuralegenda Aleksi Räihän paluu edustusjoukkueen kokoonpanoon puolentoista vuoden jälkeen.

Seuraava ottelu on edessä ensi sunnuntaina, kun Kuninkaat matkaavat RoPS/2:n vieraaksi Rovaniemelle. Siitä ottelusta on jo otettava hyvän peliesityksen lisäksi pisteitä, mikäli alkulohkosta jatkoon mielitään. Lohkopelit huipentuvat kotiotteluun Herculesta vastaan perjantaina 1.2.

Kokoonpano: Kujanpää, Korkeamäki (75. Lepojärvi), Räihä, Kallinen, Turunen, Isomäki, Azemi, Alaperä, Oinas, Koskela, Mäki.

TAKAISIN