Uusi valmentaja, uudet Kuninkaat – Cup-avauksen otteluennakko

PS Kemi pelaa sunnuntaina kauden ensimmäisen ottelunsa Oulun Luistinseuran saapuessa vieraaksi Jungon Arina Areenalle. Uuden valmentajan Dean Sibsonin debyyttiin Kuninkaiden luotsina lähdetään lähes täysin paikallisin voimin. Mukana on viime kaudelta tuttujen pelaajien lisäksi uusia kasvoja sekä muutama paluun tekevä vanha tuttu. Vastaan asettuva OLS on myös vanha tuttu menneiltä vuosilta, edellinen kohtaaminen nähtiin kaudella 2014 Kakkosessa. Kuninkaiden huominen kokoonpano julkaistaan noin tunti ennen pelin alkua.

Ottelu alkaa kello 14 ja pienimuotoinen liveseuranta löytyy Twitterissä osoitteesta twitter.com/kemikings, mikäli et paikalle pääse. Sisäänpääsy 5e, talvikausarilla ilmaiseksi. Mikäli et ole vielä kausikorttiasi noutanut, on se saatavilla ottelussa. Tervetuloa seuraamaan seuran 20-vuotiskauden ensimmäistä ottelua!

Valmentaja Dean Sibsonilla on pitänyt kiirettä ensimmäisellä viikollaan Perämeren Monacossa, avausottelun alla mies ennätti kertomaan ajatuksiaan Kemistä, pelistä ja tulevaisuuden visioistaan.

Olet ollut seurasssa nyt vähän yli viikon, miten on mennyt ja mitkä ovat ensimmäiset tuntemukset PS Kemistä?
– Olen todella nauttinut ensimmäisestä viikostani täällä, aika on kulunut nopeasti ja olen sopeutunut hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ottaneet minut hyvin vastaan, josta haluankin kiittää kaikkia. Odotan innolla pitkää ja menestyksekästä visiittiä Kemissä.

Huomisen cup-ottelu on kauden ensimmäinen ja myös sinun debyyttisi PS Kemin päävalmentajana. Mitä mietteitä matsista ja tulevasta kaudesta? Mitä toivot saavuttavasi Kuninkaissa?
– Olemme aloittaneet tällä viikolla antamaan todella nuorelle joukkueellemme ideaa siitä, miten haluamme pelata. He ovat olleet hyvin vastaanottavaisia ja ovat kertoneet nauttineensa siitä, kuinka heitä on nyt valmennettu. Treeniviikon edetessä he ovat jo näyttäneet kehittymisen merkkejä. Olemme kuitenkin täysin uusi joukkue ja vielä alkutekijöissä kehityksessämme.

– Huomisessa pelissä haluamme nähdä merkkejä siitä, että pelaajat käyttävät heille annettua tietoa hyödykseen kentällä. Odotan innolla näkeväni joukkueen pelaavan. Tiedämme, että meillä on vielä paljon työtä tehtävänä. Nuoret pelaajamme saavat mahdollisuuden näyttää mihin pystyvät ja riittääkö se lopulta pelipaikkaan edustusjoukkueeseessa. Olen sitoutunut auttamaan heitä kehittymään pelaajina, mutta heidän pitää todella tapella paikastaan edustuksessa. Lyhyellä tähtäimellä teemme töitä viikko kerrallaan sen eteen, että menestyisimme Kakkosessa. Pitkällä tähtäimellä haluan auttaa seuraa palaamaan Veikkausliigaan ja siinä onnistuaksemme meidän täytyy alkaa koota suuren palapelin palasia paikoilleen.

Minkälaista futista tulemme jatkossa näkemään? Perustuuko pelisi esimerkiksi hyvään syöttelyyn ja pallonhallintaan, vai kenties nopeita vastahyökkäyksiä suosivaan tyyliin?
– Minulla on oma selkeä pelifilosofiani ja olen sitä onnistuneesti Skandinaviassa toteuttanutkin. Seurassa olemme yhtä mieltä siitä, että tämä filosofia aiotaan ylettää edustuksesta junioreihin asti, jotta tulevat ikäluokat oppivat samaan tyyliin jo varhain. Olen alkanut hioa pelityyliämme tällä viikolla ja uskon yleisönkin siitä nauttivan. Haluan pelaajien toteuttavan itseään kentällä, nauttivan viihdyttävän futiksen pelaamisesta ja olla pelkäämättä virheitä. Olen kuitenkin mukautumiskykyinen ja sopeutamme tyyliämme tarvittaessa, haluan pelaajienkin tietävän sen. Haluamme pelata eteenpäin menevää jalkapalloa, jolla kykenemme luomaan paljon tilanteita.

Sinulla on aiempaa kokemusta Ruotsista, uskotko sen edistävän sopeutumista suomalaiseen jalkapalloon?
– Niin on ja Islannista myös, joten tiedän vaatimustason ja kuinka kovaa jokaisesta voitosta täytyy taistella. Olemme painottaneet pelaajille tällä viikolla, ettei ilmaisia pisteitä ole jaossa ikinä. Töitä täytyy tehdä täysillä, jotta saavuttaisimme ne tulokset mitä janoamme. Valmistamme pelaajia fyysisesti ja annamme heille työkalut tehdä oikeita ratkaisuja kentällä. Pelikäsitys on hyvin tärkeä juttu ja sitä pyrimme myös kehittämään. Jos pelaajat paiskivat tarpeeksi hommia on kehittyminen helpompaa. Uskon aiemman kokemukseni auttavan minua menestymään täällä ja odotan innolla pääseväni tarjoamaan kemiläisille joukkueen, jota on ilo katsoa kentällä.

Haluatko lähettää terveisiä kannattajille?
– Haluan kiittää kannattajia lämpimästä vastaanotosta, kaikki tähän mennessä tapaamani kemiläiset ovat toivottaneet minut tervetulleeksi. Olen nähnyt millainen potentiaali tällä seuralla on ja kuinka tärkeä voimavara seurayhteisön tuki joukkueelle on. Vastavuoroisesti minä pyrin tuomaan kentälle viihdyttävän PS Kemin, jossa myös paikalliset pelaajat saavat mahdollisuuden. Yhdessä kykenemme aloittamaan matkan kohti ylempiä sarjatasoja.

TAKAISIN