Viktor Shevchenko ja Aleksi Isomäki PS Kemiin

Kolmanteen Veikkausliiga -kauteensa valmistautuva PS Kemi on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät 26-vuotias toppari Viktor Shevchenko ja 18-vuotias hyökkääjäpelaaja Aleksi Isomäki (kuvassa). Molemmat pelaajat ovat merilappilaisille jalkapalloilun ystäville tuttuja TP-47:n riveistä.

Moldovalainen Shevchenko pelasi TP-47:n riveissä vuosina 2015 ja 2016 Kakkosessa 51 ottelua, joissa hän teki viisi maalia. Päättyneellä kaudella Shevchenko kuului liigapaikkaa tavoitelleen Ykkösen KPV:n vakiokalustoon pelaten 21 ottelua, joissa mies iski yhden maalin. Shevchenkon sopimus on kaksivuotinen sisältäen kahden kuukauden koeajan, joka päättyy helmikuun lopussa.
– Viktor tuo voimaa puolustuspään erikoistilanteisiin ja boksipelaamiseen, joissa meillä oli ongelmia viime kaudella. Lisäksi hän on hyvä lisä myös hyökkäyspään erikoistilanteisiin, joihin ensi kaudella on tarkoitus satsata. Hän pelasi Ykkösessä hyvän kauden ja pärjäsi hyvin. Kausi Ykkösessä oli sikälikin hyvä, että sieltä askel siirtyä Veikkausliigaan on pienempi kuin suoraan Kakkosesta, PS Kemin valmentaja Jari Åhman toteaa.

TP-47:n kasvatteihin lukeutuva Aleksi Isomäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 65 ottelua Kakkosessa ja maalannut kymmennen kertaa.
– Hänellä on potentiaalia murtautua jo ensi kaudella avauskokoonpanoon. Aleksi on samanikäinen ja samantyyppinen pelaaja kuin Albion Ademi, joka pelasi meillä hienon kauden, Åhman arvioi.
– Aleksi on pelaaja, jolla on motivaatiota isolla M:lla ja hän vastaa huutoomme alueen omien pelaajien saamisesta joukkueeseemme. Luulen, että hän on tullut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, Åhman painottaa.

Isomäen ja PS Kemin sopimus on kaksivuotinen. Hankintojen myötä PS Kemillä on nyt yhdeksän sopimuspelaajaa.

PS Kemillä on koko ajan verkot vesillä ja mahdollisia pelaajia kartoitetaan jatkuvasti.
– Voin sanoa, että kiinnostus on ollut kovempaa kuin kertaakaan aiemmin minun aikanani, Åhman myhäilee. Åhmanin mukaan marras-joulukuun taitteen try out -leirille pyrkijöitä on ollut peräti 50-60 pelaajan verran.
– Kiinnostusta on ollut niin koti- kuin ulkomailtakin. Kaikkia emme voi ottaa leirille, jonne mahtuu parisenkymmentä pelaajaa. Mutta tietysti testaamme pelaajia myöhemminkin tarpeen mukaan, Åhman muistuttaa. (Juhani Hiltunen)

TAKAISIN