Viron maajoukkuepelaaja Sergei Mošnikov PS Kemiin

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava PS Kemi on tehnyt tiistaina loppukautta koskevan pelaajasopimuksen virolaisen Sergei Mošnikovin kanssa. 29-vuotias kymppipaikan pelaaja edusti tätä ennen Valko-Venäjän pääsarjassa pelaavaa FK Minskiä.

Sergei Mošnikov on pelannut Viron A-maajoukkueessa 29 ottelua, viimeksi hän oli kentällä kesäkuussa kun Viro voitti vieraissa Latvian 2-1.  Maansa nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 25 ottelua.

Tammikuussa 1988 Pärnussa syntynyt Sergei Mošnikov aloitti pelaajauransa edustaen syntymäkaupunkinsa JK Pärnua ja FC Vaprusta. Hän pelasi myös Hollannin pääsarjan SC Heerenveenin nuorisoakatemiassa juniorivuosinaan.

Sittemmin 176-senttinen Mošnikov on edustanut tallinnalaisia FC Floraa ja Infonetia, Puolan pääsarja Ekstraklasan Pogoń Szczeciniä ja Gornik Zabrzea sekä Kazakstanin pääsarjan Kaysar Kyzylordaa ja Tobol Kostanayta.

Viron pääsarjassa Meistriliigassa Mošnikov on pelannut 191 ottelua, joissa hän on tehnyt 36 maalia.

Mošnikov on rauhallinen ja erinomaisen motoriikan omaava pelaaja.

– Meillä on hänen suhteensa kovat odotukset. Sergei on erittäin hyvä pelaaja, mutta hiukan erilainen kuin Filip Valenčič. Olemme haaveilleet juuri Sergein tyyppisestä pelintekijästä, joka pystyy jakelemaan maaleihin johtavia syöttöjä, arvioi PS Kemin valmentaja Jari Åhman.

PS Kemi hakee vielä joukkueeseensa 1-2 vahvistusta. (Juhani Hiltunen)

TAKAISIN